מרק כרישה תפוחי אדמה צלוי
גשו לסופר וקנו חמאה, מניית עוף, תפוחי אדמה מזהב יוקון ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. הכנת המנה לוקחת כ 2 שעות ו 10 דקות. זוהי אפשרות טובה אם הנכם רגישים לגלוטן, נסו מרק בייקון, תפוחי אדמה וכרישה עם שום צלוי, שום קלוי, תפוחי אדמה, כרישה ומרק שומר, ו מרק כרישה תפוחי אדמה צלוי עם קרוטונים תוצרת בית (מתכונים דומים).
הוראות
תראה איך להכין את המתכון הזה.
מחממים התנור ל 400 מעלות F.
שלב את תפוחי האדמה כרישה על מחבת גיליון בשכבה אחת.
מוסיפים את שמן הזית, 1 כפית מלח, ו 1/2 כפית פלפל ולזרוק את הירקות באופן שווה. צולים במשך 40 עד 45 דקות, הופכים אותם עם מרית כמה פעמים במהלך הבישול, עד רך מאוד.
הוסף את ארוגולה וזרוק לשלב. צלי במשך 4 עד 5 דקות יותר, עד ארוגולה הוא נבול.
הסר את המחבת מהתנור ומניח מעל 2 מבערים. מערבבים ביין וכוס 1 של ציר העוף ומבשלים על אש נמוכה, מגרדים את כל חתיכות קלוי פריך דבק למחבת.
בקבוצות, מעבירים את הירקות הקלויים למעבד מזון המצויד בלהב הפלדה, מוסיפים את נוזל המחבת וכ-5 כוסות של ציר העוף כדי להכין מחית.
יוצקים את מחית לתוך סיר גדול או תנור הולנדי. ממשיכים לרחרח את הירקות בקבוצות עד שכולם מסיימים ומשתלבים בסיר הגדול.
הוסף מספיק של הנותרים 1 עד 2 כוסות של מניות כדי להפוך מרק עבה.
מוסיפים את הקרם, קרם פרש, 2 כפיות מלח, 1 כפית פלפל ולבדוק את התבלינים.
כאשר מוכן לשרת, לחמם את המרק בעדינות ולהקציף ב 2 כפות יין לבן ו 1/4 כוס פרמזן.
מגישים חם עם צורם נוסף של פרמזן ובצלצלים פריכים, אם משתמשים.
מחממים את השמן ואת החמאה בסיר על חום בינוני-נמוך עד שהוא מגיע 220 מעלות F על מדחום ממתקים.
להפחית את החום נמוך, להוסיף את שאלוט, ומבשלים 30 עד 40 דקות, עד שהם חום זהוב עשיר. הטמפרטורה צריכה להישאר מתחת 260 מעלות F. מערבבים את שאלוט מדי פעם כדי לוודא שהם חומים באופן שווה.
הסר אותם מן השמן עם כפית מחוררת, לנקז היטב, ולהתפזר להתקרר על מגבות נייר. ברגע שהם התייבשו והתפוררו, הם יכולים להיות מאוחסנים בטמפרטורת החדר, מכוסה, במשך כמה ימים.