גשו לסופר וקנו בצל, סלרי, עלי פטרוזיליה ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. נסו מרק עוף תוצרת בית, מרק עוף תוצרת בית, ו מרק עוף תוצרת בית (מתכונים דומים).
הוראות
1
במחבת של 6-8 ליטר מעל חום בינוני גבוה, משלבים עוף, בצל, גזר, סלרי, פטרוזיליה, פלפלים (אם משתמשים), עלה דפנה וקורנית.
מרכיבים שתצטרך
2
מוסיפים מים קרים רק כדי לכסות. מביאים לרתיחה, ואז מורידים חום כדי לשמור על רתיחה ובישול, מדי פעם ברפרוף וזורקים קצף מפני השטח, עד הנוזל הוא זהוב ויש לו טעם עוף עמוק, על 2 שעות. אל תאפשר מרק לרתיחה; המשטח בקושי צריך להיות מופרע על ידי בועות קטנות.
מרכיבים שתצטרך
3
אם שכבת שומן נוצר על פני השטח, לרפרף ולהשליך. אם נוזל יורד מתחת לרמה של עוף וירקות, להוסיף מים קרים יותר רק כדי לכסות.
מרכיבים שתצטרך
4
מניחים מסננת משובחת על קערה גדולה מקוננת במי קרח בכיור. מצקת או בזהירות לשפוך מרק דרך מסננת. אפשר לנוזל לטפטף ממוצקים, אבל לא ללחוץ כדי לחלץ יותר; להשליך מוצקים. מערבבים מרק מדי פעם עד קריר, 10 עד 20 דקות; לכסות ולקרר עד מרק קר וכל שומן על פני השטח הוא מוצק, לפחות 6 שעות, או עד 1 יום.
מרכיבים שתצטרך
5
עם כף, שומן רזה מפני השטח של מרק ולהשליך. מכסים מרק להתקרר עד 4 ימים, או לשפוך לתוך צנצנות או מגשי קוביית קרח להקפיא עד 3 חודשים.