מרק פטריות קנטרל שמנת
המתכון הזה מתאים לצמחוניים. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. נסו מרק פטריות שמנת Chanterelle, ריזוטו פטריות Chanterelle, ו תרנגול הודו צלוי עם בריח ערער עם רוטב פטריות Chanterelle (מתכונים דומים).
הוראות
הגדר 1/2 פטריות כוס בצד לקישוט.
מניחים זמירה פטריות בסיר בינוני.
מוסיפים ציר עוף ומביאים לרתיחה. להפחית תת מבשלים ולשמור על חום.
ממיסים 2 כפות חמאה בסיר בינוני על אש בינונית.
מוסיפים שאלוט ושום ומבשלים, ערבוב לעתים קרובות, עד רך מאוד אבל לא השחמה, על 8 דקות.
מוסיפים פטריות (למעט או מקשטים) לסיר ומבשלים, ערבוב לעתים קרובות, עד מתאדה נוזל עודף ופטריות להתחיל לרחוש, כ 10 דקות.
מוסיפים קמח ומערבבים לשלב. לבשל במשך 30 שניות.
מוסיפים שרי או יין לבן ומבשלים, תוך ערבוב מתמיד וגירוד התחתון של מחבת, עד סמיך וסירופ, על 1 דקה.
מניחים מסננת רשת עדינה על המרק ושופכים את מרק פטריות חדורים דרכו. להשליך שאריות פטריות.
מוסיפים עלי דפנה וזרעי קורנית. להביא מרק לרתיחה ולהתאים חום כדי לשמור על בועה חשופה.
בואו להתבשל במשך 30 דקות.
השליכו עלי דפנה וקורנית והעבירו מרק לבלנדר. סגור בלנדר תערובת, החל במהירות נמוכה לאט מקבל מהר יותר. לאחר בלנדר הוא במלוא מהירות, להוסיף ארבע כפות חמאה, 1 כף בכל פעם, עד משולב באופן מלא. המשך מיזוג עד חלקה לחלוטין. יש לשטוף את הסיר ושופכים מרק בחזרה לתוכו דרך מסננת או מסננת רשת בסדר. מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל.
כדי לשרת, שמן חום בסיר בינוני מעל חום גבוה עד עישון קל.
מוסיפים פטריות שמורות ומבשלים, משליכים ברציפות, עד השחמה, על 2 דקות.
מוסיפים בצלצלים טחונים וזרעי טימין וזורקים עד ריחני, כ -15 שניות.
מוסיפים 2 כפות מים והכף הנותרת של חמאה.
הסר מחום ועונה עם מלח ופלפל.
מרק מצקת לתוך קערות חמות העליון עם תערובת פטריות מטוגנות.