מרק פלפל אדום צלוי
, שהוא מוצק. אם אהבתם את המתכון הזה, אנו ממליצים לנסות גם : מטבל פלפל אדום קלוי 5 דקות, מטבל פלפל אדום קלוי קל, ו עגבניות קלויות ומטבל פלפל אדום.
הוראות
בתנור הולנדי או בסיר גדול, כבד אחר, להמיס חמאה על חום בינוני.
מוסיפים בצל ומבשלים, ערבוב, עד מתרכך, על 10 דקות.
מוסיפים שום ומבשלים, ערבוב, במשך 2 דקות.
מוסיפים עגבניות שזיף ומיץ שלהם, מרק עוף ועגבניות מרוסקות; מביאים לרתיחה; ואז מבשלים במשך 5 דקות.
מוסיפים פלפלים אדומים, פרנו( אם משתמשים), טימין, מלח ופלפל; מביאים לרתיחה; ואז מבשלים במשך 5 דקות יותר.
בקערה, מערבבים יחד שמנת חמוצה וקליפת לימון. מכסים ומקררים.
מסננים מרק לקערה גדולה. מחית מוצקים מתוחים בקבוצות בבלנדר או מעבד מזון, הוספת נוזל מרק להתמזג. מסננים שוב על אותה קערה ולהשליך מוצקים. למחוק את התנור ההולנדי, להוסיף מרק ולהביא לרתיחה.
מסננים מרק לתוך קערת הגשה, מנה שמנת חמוצה על גבי ומקשטים עם טימין.
מרכיבים
1חתיכות טופי הית' בר
עם 4 גרם שומן או פחות למנה (מומלץ: ביסק עגבניות שמנמן של איימי)425דלעת צהובה אחת, חתוכה לקוביות בגודל 2.5 ס"מ.
אגוז מוסקט, טחון, ועוד, לתיבול12 כפיות אבקת שום
עלי טימין טריים, בתוספת יותר לקישוט4ציפורן
שום, טחון1חתיכות טופי הית' בר
תפוחי אדמה רדומים, בערך 6 אונקיות כל אחד2חתיכות טופי הית' בר
קליפת לימון מגוררת6
בצל, קצוץ דק23 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות של 1/2 אינץ'
פרנו או ליקר אחר בטעם אניס, אופציונלי2קילוגרם
עגבניות שזיף איטלקיות עם המיץ שלהם794דלעת צהובה אחת, חתוכה לקוביות בגודל 2.5 ס"מ.
פלפלים אדומים קלויים, קצוצים2371 לב מפאלדי טרי אם אפשר
3 חבילות (8 אונקיות כל אחת) גבינת שמנת מופחתת שומן, חתוכה לקוביות113דלעת צהובה אחת, חתוכה לקוביות בגודל 2.5 ס"מ.
מקל חמאה לא מלוחה2קילוגרם
עוף או מרק ירקות