מרק שום
מרק שום יכול להיות רק המרק שאתה מחפש. מתכון זה מספק 6 מנות. עם 221 קלוריות, 4 גר' של חלבון, ו 12 גרם של שומן כל אחד. המתכון הזה מכסה %6 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. גשו לסופר וקנו שמיר, לחם פריך בן יום, קליפת גבינת פרמזן, ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. הסתיו יהיה עוד יותר מיוחד עם המתכון הזה. הכנת המנה לוקחת כ 1 שעה ו 10 דקות. נסו מרק שום מוקרם (מרק שום קרם), שעועית לבנה ומרק שום עם תרד פריך פרושוטו ורוזמרין-טוסט שום, ו מרק שום שמרפא את מה שמציק לך (מרק הנגאובר Aka) (מתכונים דומים).
הוראות
חום 1 כף שמן זית בסיר בינוני על חום בינוני.
מוסיפים את השום המנופץ ואת הבצל ומבשלים, ערבוב, עד רך וקל זהוב, על 8 דקות.
מוסיפים את היין, הקורנית, עלה דפנה, 1/2 כפית מלח, פלפל לפי הטעם וקליפת הגבינה. מביאים לרתיחה ומבשלים עד מופחת בחצי, על 5 דקות.
מוסיפים 5 כוסות מים, מפחיתים את החום לנמוך ומביאים לרתיחה עדינה; מבשלים עד השום רך מאוד, כ -30 דקות.
הסר מהחום, להוסיף את הלחם ולתת לספוג, 10 דקות.
הסר את הקורנית, עלה דפנה וקליפה גבינה מן הסיר; מערבבים את הגבינה המגוררת, שמנת חמוצה ו 1/2 מלח כפית.
מעבירים את המרק לבלנדר בקבוצות ומחית עד חלקה. מתבלים במלח ופלפל.
שלב את הנותרים 3 כפות שמן זית, שום פרוס קמצוץ של מלח במחבת על אש נמוכה; לבשל עד השום הוא זהב פריך, 12 עד 15 דקות.
מחלקים את המרק בין קערות. למעלה עם שום מטוגן, חלק משמן השום, ושמיר.