מרק תפוחי אדמה אפוי
מרק תפוחי אדמה אפויים עשוי להיות בדיוק המרק שאתה מחפש. מנה זו מכילה כ 11 גר' של חלבון, 12 גרם של שומן, וסך הכל 256 קלוריות. ואינו מכיל גלוטן, ומתכון צמחוני מגיש 8 . זה מושלם עבור סתיו. גשו לסופר וקנו פלפל, עירית, מלח כשר ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 1 שעה. הציון הזה לא כל כך יוצא מן הכלל. נסו מרק תפוחי אדמה אפוי טעון עם קליפות תפוחי אדמה פריכות, מרק תפוחי אדמה אפוי, ו מרק תפוחי אדמה אפוי (מתכונים דומים).
הוראות
ממיסים את החמאה בסיר גדול עם תחתית כבדה או בתנור הולנדי על אש בינונית עד הקצפה.
מוסיף את הבייקון ומבשל, ערבוב מדי פעם, עד השחמה ופריך, על 8 עד 10 דקות.
הסר עם כפית מחוררת לצלחת נייר מצופה מגבת קטנה ולהניח בצד.
מוסיפים את הבצל לשומן הבייקון, מערבבים למעיל, ומבשלים, ערבוב מדי פעם, עד שהתרכך, כ 5 דקות. להגדיל את החום גבוה, להוסיף את המרק או מלאי, לגרד כל חתיכות משחימים מהחלק התחתון של הסיר, ולהביא לרתיחה.
מוסיפים את החלב, מלח נמדד, פלפל נמדד ומערבבים לשלב.
מוסיפים את תפוחי האדמה ומביאים לרתיחה. להפחית את החום בינוני נמוך ולהמשיך להתבשל, ערבוב מדי פעם, עד תפוחי האדמה מבושלים רק דרך, כ 10 דקות.באמצעות בלנדר, פירה המרק בקבוצות עד חלקה, הסרת הכובע הקטן ממכסה בלנדר (מכסה לשפוך) ומכסה את החלל עם מגבת מטבח (זה מאפשר קיטור לברוח ומונע את המכסה מן פקיעה). לחלופין, השתמש בבלנדר טבילה.להחזיר את המרק לסיר ולמקם אותו על אש נמוכה.
מוסיפים את הגבינה הנמדדת ומערבבים עד מומס בשילוב שווה.
הסר מהחום וקצף בשמנת החמוצה המדודה. טעם ועונה עם מלח ופלפל לפי הצורך. מצקת לתוך קערות ומקשטים עם בייקון שמורות, עירית או בצל ירוק, גבינה נוספת שמנת חמוצה.