נקניקיות עם שעועית לבנה
נקניקיות עם שעועית לבנה נטול גלוטן,, ללא חלב וצמחוני מתאבנים. מתאים ל-35 מנות. מנה אחת מכילה 45 קלוריות, 2 גרם של חלבון ו1 גרם של שומן. גשו לסופר וקנו מלח ופלפל, שיני שום, אורגנו ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. הכנת המנה לוקחת כ 38 דקות. מתכונים דומים: נקניקיות עם כרוב ושעועית לבנה, נקניקיות איטלקיות עם שעועית לבנה ורדיקיו, ו נקניקיות עם שעועית לבנה ברוטב עגבניות.
הוראות
לדקור את הנקניקיות בכמה מקומות עם מזלג ולמקם אותם במחבת מטגנים גדולה.
הוסף 1/2 כוס היין. מביאים לרתיחה מעל חום בינוני גבוה, לכסות, להפחית את החום בינוני נמוך ומבשלים במשך 5 דקות. לחשוף את המחבת, להגדיל את החום בינוני גבוה לבשל את הנקניקיות, מפנה מדי פעם, עד משחימים היטב, 8 עד 10 דקות.
העברה לצלחת.מבשלים את הירקות
בינתיים, במחבת מטגנים גדולה נפרדת על חום בינוני גבוה, לחמם את שמן הזית.
מוסיפים את הבצל ופלפל הפעמון ומבשלים, מערבבים מדי פעם, עד מתרכך ומתחיל להשחים, כ 5 דקות.
מוסיף את השום ומבשל, ערבוב כל הזמן, במשך 30 שניות.
מוסיפים את השעועית הלבנה, אורגנו, את היין 1/2 כוס הנותרים ואת המרק. מביאים לרתיחה, להפחית את החום בינוני ומבשל, חשוף, עד מחצית הנוזל הוא התאדה, 4 עד 5 דקות.סיים את המנה
מוסיפים את הנקניקיות למחבת עם השעועית ומבשלים כ 1 דקה כדי להתחמם. מתבלים במלח ופלפל. מחלקים את הנקניקיות, שעועית וארוגולה בין 4 צלחות, לטפטף עם כל נוזל במחבת ומגישים מיד.
מגיש 4.Orapted from Williams-Sonoma Food Made Fast Series, Weeknight, by Melanie Barnard (Oxmoor House, 2006).