סטייק פלנק עם רוטב יין שום
סטייק פלנק עם רוטב יין שום הוא מתכון ללא גלוטן וראשוני עם 4 מנות. מנה אחת מכילה 398 קלוריות , 37 גרם חלבון ו -20 גרם שומן . , מתכון זה מכסה 21% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. למתכון הזה של Allrecipes יש 26 מעריצים. אם יש לכם פלפל, חמאה, בצל ירוק וחופן מרכיבים אחרים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. זה מושלם ליום האהבה . זה עובד היטב כמנה עיקרית די יקרה. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך שעה ו-15 דקות . אם לוקחים בחשבון את כל הגורמים, המתכון הזה זוכה לציון של 66% , שהוא מוצק. נסו פלנק סטייק עם רוטב פטריות , פלנק סטייק עם רוטב צ'ימיצ'ורי וסטייק פלנק אסיאתי (מתכונים דומים).
הוראות
חותכים ראש שום לשניים, מניחים על ריבוע של נייר כסף ומטפטפים שמן זית. לַעֲטוֹף.
אופים ב-400 מעלות צלזיוס (200 מעלות צלזיוס) במשך 45 דקות. סוחטים שיני שום צלויות מקליפות, ומועכים למחית. לְהַפְרִישׁ.
מפזרים בסטייק מלח וכמות נדיבה של פלפל גרוס טרי.
מחממים מחבת גדולה וכבדה על אש בינונית גבוהה, אך לא מוסיפים שומן. כשהוא חם, מבשלים סטייק מתובל עד שהוא צרוב ומשחימה היטב משני הצדדים, כדקה לכל צד. מנמיכים את האש לבינונית, ומוסיפים 2 כפות מהחמאה. ממשיכים לבשל 3 עד 5 דקות מכל צד.
מוציאים את הבשר, ושומרים חם.
שופכים את השומן במחבת, ומוסיפים את הבצל והיין האדום. מביאים לרתיחה, וטורפים פנימה את מחית השום. מרתיחים עד שהיין מצטמצם בחצי, והוא סמיך וסירופ. תוך כדי רתיחה, מגרדים חתיכות שחומות עם כף עץ. מערבבים פנימה את מיצי הבשר שהצטברו מתחת לסטייק. מרתיחים עוד שנייה בערך.
מסירים מהאש, ומערבבים פנימה את 2 כפות החמאה הנותרות עד שהיא נטמעת ברוטב היין.
פורסים במהירות את הבשר כנגד התבואה, לרצועות דקות. מסדרים על מגש לוהט, ויוצקים את הרוטב במרכז הפרוסות.