קושיקשה
מוכן ב45 דק.
מנות12
ציון בריאות7
סוגי מאכליםתוספות
מגזין

סטייק פלנק של כריס לילי ושיטאקי יאקיטורי

סטייק פלנק של כריס לילי ושיטאקי יאקיטורי
אם יש לך מלח, סוכר, מירין, ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתה יכול לעשות את זה. זה יכול להיות מהנה בכל עת, אבל זה טוב במיוחד עבור יום ולנטין. מתכון זה אופייני למטבח היפני. נסו צלעות כבש מעושנות של כריס לילי, סטייק צלע עם רוטב פטריות שיטאקי, ו סטייק צרוב פאן עם פטריות שיטאקי ורוטב זרעי דלעת (מתכונים דומים).

הוראות

1
מקום 12 עד 14 (4 אינץ') שיפודים במים להשרות.
מרכיבים שתצטרך
טיפים עגולים לפינה #4טיפים עגולים לפינה #4
ציוד שתשתמש בו
סוכריות Air Head, חתוכות לרצועות דקותסוכריות Air Head, חתוכות לרצועות דקות
2
חותכים את כובעי פטריות שיטאקי לשניים ומניחים אותם בקערת ערבוב. בסיר בינוני, לשלב את החומרים המרינדה ולהביא לרתיחה; מבשלים במשך 10 דקות.
מרכיבים שתצטרך
פטריות שיטאקהפטריות שיטאקה
1 בצל מתוק גדול, חתוך לרוחב לפרוסות בעובי 3/4 אינץ'1 בצל מתוק גדול, חתוך לרוחב לפרוסות בעובי 3/4 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
תערובת עוגה טבעיתתערובת עוגה טבעית
20 תותים טריים, ללא קליפה20 תותים טריים, ללא קליפה
3
הסר מהחום ושופכים את הנוזל החם על כובעי הפטריות. להשרות במשך 20 דקות.
מרכיבים שתצטרך
8 פרוסות סלמי גנואה, קצוצות8 פרוסות סלמי גנואה, קצוצות
4
חותכים את סטייק האגף על פני התבואה לרצועות 1/4 אינץ'.
מרכיבים שתצטרך
סטייק צלעסטייק צלע
1 פאונד נקניקיית מייפל, בתפזורת או הוצאה ממעטפת קישורים גדולה1 פאונד נקניקיית מייפל, בתפזורת או הוצאה ממעטפת קישורים גדולה
5
חותכים את החלק העליון בצל ירוק לחתיכות 1 אינץ'.
מרכיבים שתצטרך
כוס חזה הודו מבושל מגוררכוס חזה הודו מבושל מגורר
6
הסר את הפטריות מן המרינדה והנח את המרינדה בצד. השתמש בשיפוד כדי לנקב את סטייק האגף בסוף הרצועה. לאחר מכן לנקב חתיכה של כובע פטריות, ואחריו ראש בצל ירוק. לארוג את רצועת סטייק האגף סביב פטריות בצל ירוק ולהמשיך שיפוד פטריות, בצל ירוק, סטייק צלע עד רצועת סטייק מסתיים. לייבש את שיפודים עם מלח ופלפל.
מרכיבים שתצטרך
פפרונצ'יני, לקישוטפפרונצ'יני, לקישוט
סטייק צלעסטייק צלע
8 פרוסות סלמי גנואה, קצוצות8 פרוסות סלמי גנואה, קצוצות
1 בצל מתוק גדול, חתוך לרוחב לפרוסות בעובי 3/4 אינץ'1 בצל מתוק גדול, חתוך לרוחב לפרוסות בעובי 3/4 אינץ'
כוס חזה הודו מבושל מגוררכוס חזה הודו מבושל מגורר
1 פלפל צ'יפוטלה, קצוץ גס1 פלפל צ'יפוטלה, קצוץ גס
ציוד שתשתמש בו
סוכריות Air Head, חתוכות לרצועות דקותסוכריות Air Head, חתוכות לרצועות דקות
7
מחממים גריל חם. טובלים כל שיפוד לתוך שאריות המרינדה ומניחים על הגריל על חום ישיר. גריל במשך 2 דקות בכל צד, או עד סטייק חומים.
מרכיבים שתצטרך
1 בצל מתוק גדול, חתוך לרוחב לפרוסות בעובי 3/4 אינץ'1 בצל מתוק גדול, חתוך לרוחב לפרוסות בעובי 3/4 אינץ'
1 פלפל צ'יפוטלה, קצוץ גס1 פלפל צ'יפוטלה, קצוץ גס
רצועת קליפת לימוןרצועת קליפת לימון
ציוד שתשתמש בו
סוכריות Air Head, חתוכות לרצועות דקותסוכריות Air Head, חתוכות לרצועות דקות
פתיתי ירקותפתיתי ירקות
8
הסר את שיפודים מן הגריל לשרת.
ציוד שתשתמש בו
סוכריות Air Head, חתוכות לרצועות דקותסוכריות Air Head, חתוכות לרצועות דקות
פתיתי ירקותפתיתי ירקות
9
Reprinted with permission from America ' s Best BBQ, Homestyle by Ardie A. Davis And Chef Paul Kirk, © 2013 Andrews McMeel Publishing

יין מומלץ: מרלו, קברנה סוביניון, פינו נואר

מרלו, קברנה סוביניון ופינו נואר הם הבחירה הראשונה שלי לסטייק. אחרי הכל, בשר בקר ויין אדום הם שילוב קלאסי. בדרך כלל, סטייקים רזים הולכים טוב עם אדום בהיר או בעל גוף בינוני, כגון פינו נואר או מרלו, בעוד סטייקים שמנים יותר יכולים להתמודד עם אדום נועז, כגון קברנה סובינגון. מרלו ניקל וניקל האריס ויניארד עם דירוג של 4.2 מתוך 5 כוכבים נראה כמו התאמה טובה. זה עולה בערך 40 דולר לבקבוק.
מניקל וניקל האריס כרם מרלו
מניקל וניקל האריס כרם מרלו
פירות אדומים בהירים, אוכמניות מסוכרות, שזיף סנטה רוזה וניחוחות מנטול כולם משתלבים יחד כדי לשכר את האף כמו מרלו יין האריס 2016 מנפול מהזכוכית. על החיך, ערך עסיסי ופירותי נתמך על ידי טאנינים לעיסים וחומציות איזון, יצירת שכבות עבותות המעטרות את הלשון ומייצרות גימור רך ואלגנטי.