סירי שוקולד יפו
זה עובד טוב כמו מנות ראשונות. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 50 דקות. זה הובא לכם על ידי BBC אוכל טוב. וזה די גרוע. אם אהבתם את המתכון הזה, אנו ממליצים לנסות גם : סירי שוקולד דה קרם עם שוקולד לבן קצפת, עוגות יפו, ו פודינג ג'אפה בצלחת עצמית.
הוראות
כדי להפוך את ג ' לי קלמנטינה, לשים את הסוכר, תרמיל וניל, מקל קינמון, מיץ קלמנטינה ומים 100ml במחבת גדולה ולהביא לרתיחה עדינה. בינתיים, לקלף את הקלמנטינות ולהסיר את כל הדורית וממברנות חיצוניות.
שים את הקטעים השבורים לתוך קערה ושופכים על סירופ הסוכר המתובל. לכסות עם סרט נצמדות ולאפשר macerate לפחות 30 דקות.
בינתיים, לחתוך את עוגת madeira לתוך 2cm-פרוסות עבות, זמירה ולזרוק את הקצוות הכהים. מחלקים את הפרוסות בין 12 כוסות ולדחוף למטה בשכבה אפילו. משרים את עלי הג ' לטין במים קרים.
מסננים את הקלמנטינות, שופכים את הנוזל לסיר קטן. זרוק את מקל הוניל והקינמון. מחלקים את הקלמנטינות בין המשקפיים בשכבה זוגית. לחמם בעדינות את הנוזל. ברגע שהוא חם, לסחוט את הג ' לטין כדי להסיר את המים העודפים ומערבבים לתוך הנוזל החם עד נמס לחלוטין.
יוצקים שכבה של ג ' לי על קלמנטיין.
להעביר את הסירים למקרר ולאפשר להגדיר לפחות 3 שעות.
כדי להפוך את שכבת השוקולד, מחממים את השמנת עד מתחת לרתיחה.
הסר מהחום, להוסיף את השוקולד ומערבבים עד נמס וחלק.
מוסיפים את הליקר והחמאה ומערבבים עד לשלב מלא.
יוצקים לתוך כד ולאפשר להתקרר במשך 15-20 דקות.
יוצקים על גבי הריבה ומחזירים למקרר לכמה שעות כדי להגדיר.