קושיקשה
מוכן ב45 דק.
מנות4
ציון בריאות100
מגזין

סלט טונה צרובה וצנונית עם ויניגרט לימון

סלט טונה צרובה וצנונית עם ויניגרט לימון
Seared-Tunan and Radish Salad with Lemon Vinaigrette might be a good recipe to expand your main course recipe box. This recipe serves 4. One serving contains 401 calories, 28g of protein, and 30g of fat. From preparation to the plate, this recipe takes roughly 45 minutes. It is a good option if you're following a gluten free, dairy free, and primal diet. If you have tuna steaks, bibb lettuce, lemon juice, and a few other ingredients on hand, you can make it. To use up the salt you could follow this main course with the Apple Turnovers Recipe as a dessert.

הוראות

1
In a large nonstick frying pan, heat 1 tablespoon of the oil over moderately high heat.
מרכיבים שתצטרך
דַק-דַק-
ציוד שתשתמש בו
עגבנייה פרוסה, אופציונליעגבנייה פרוסה, אופציונלי
2
Sprinkle 1/4 teaspoon each of the salt and the pepper over the tuna. Cook the fish for 2 minutes. Turn and cook until done to your taste, 2 to 3 minutes longer for medium rare.
מרכיבים שתצטרך
לפת, קלופה ופרוסה לעובי 1/8 אינץ'לפת, קלופה ופרוסה לעובי 1/8 אינץ'
ממתק תמנון בריטממתק תמנון בריט
1/2 כוס יין מרסלה מתוק1/2 כוס יין מרסלה מתוק
קלמנטינות, כל אחתקלמנטינות, כל אחת
3
Transfer the tuna to a carving board.
מרכיבים שתצטרך
קלמנטינות, כל אחתקלמנטינות, כל אחת
4
In a small glass or stainless-steel bowl, whisk together the lemon juice, garlic, and the remaining 1/4 teaspoon salt and 1/2 teaspoon pepper.
מרכיבים שתצטרך
שרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקייםשרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקיים
שום גויה®שום גויה®
לפת, קלופה ופרוסה לעובי 1/8 אינץ'לפת, קלופה ופרוסה לעובי 1/8 אינץ'
1/2 כוס יין מרסלה מתוק1/2 כוס יין מרסלה מתוק
ציוד שתשתמש בו
עוגיות אוראו קצוצותעוגיות אוראו קצוצות
כוסות בגודל חטיף כל אחת) פודינג לימוןכוסות בגודל חטיף כל אחת) פודינג לימון
5
Add the remaining 6 tablespoons oil slowly, whisking.
מרכיבים שתצטרך
דַק-דַק-
ציוד שתשתמש בו
עוגיות אוראו קצוצותעוגיות אוראו קצוצות
6
Cut the tuna into 1/2-inch-thick slices. In a large glass or stainless-steel bowl, combine the lettuce and the radishes and toss with all but 2 tablespoons of the vinaigrette.
מרכיבים שתצטרך
3 כפות ויניגרט ורמיוס3 כפות ויניגרט ורמיוס
גבינת מוצרלה רזה חלקית חתוכה לקוביות (קוביות של 1/2 אינץ')גבינת מוצרלה רזה חלקית חתוכה לקוביות (קוביות של 1/2 אינץ')
צ'דר חריף, חתוך לקוביותצ'דר חריף, חתוך לקוביות
קלמנטינות, כל אחתקלמנטינות, כל אחת
ציוד שתשתמש בו
כוסות בגודל חטיף כל אחת) פודינג לימוןכוסות בגודל חטיף כל אחת) פודינג לימון
7
Put the salad on plates. Top with the tuna slices and drizzle the remaining vinaigrette over the top.
מרכיבים שתצטרך
3 כפות ויניגרט ורמיוס3 כפות ויניגרט ורמיוס
קלמנטינות, כל אחתקלמנטינות, כל אחת
8
Variation: Substitute two six-ounce cans of drained canned tuna for the fresh tuna. Skip Step 1 completely and add the drained canned tuna along with the lettuce and radishes.
מרכיבים שתצטרך
שימורי טונהשימורי טונה
טונה טרייהטונה טרייה
גבינת מוצרלה רזה חלקית חתוכה לקוביות (קוביות של 1/2 אינץ')גבינת מוצרלה רזה חלקית חתוכה לקוביות (קוביות של 1/2 אינץ')
צ'דר חריף, חתוך לקוביותצ'דר חריף, חתוך לקוביות
9
Wine Recommendation: Pinot noir works beautifully with meaty fish such as salmon, swordfish, and especially tuna. For this salad, pour one of the many excellent examples from Oregon, where pinot noirs have bright raspberry flavors and a refreshing, lively crispness.
מרכיבים שתצטרך
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)
עם 50 קלוריותעם 50 קלוריות
דג חרבדג חרב
מיונז, ועוד, לפי הצורךמיונז, ועוד, לפי הצורך
ממתק תמנון בריטממתק תמנון בריט
קלמנטינות, כל אחתקלמנטינות, כל אחת