סלט קציצות יווני
סלט כדורי בשר יווני עשויה להיות המנה העיקרית שתבוא לכם טוב. מנה אחת מכילה 290 קלוריות , 23 גרם חלבון ו -14 גרם שומן . מתאים ל-4 מנות. אדם אחד הכין את המתכון הזה והיה מכין אותו שוב. אם יש לכם צ'יפס פיתה, בצל, יוגורט יווני ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, תוכלו להכין אותו. רק כמה אנשים אהבו באמת את המנה הים תיכונית הזו. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 20 דקות . אם לוקחים בחשבון את כל הגורמים, המתכון הזה זוכה לציון של 66% , שהוא מוצק. אם אהבתם את המתכון הזה, תסתכל על המתכונים הדומים הבאים: מרק ירקות קציצות , אלבונדיגס (מרק קציצות) ותאב כדורי בשר BahnMi .
הוראות
מחממים את הפטם על גבוה. מרפדים תבנית עם שוליים בנייר אלומיניום.
טוחנים 1/2 כוס צ'יפס הפיתה במעבד מזון עד לטחון דק.
מעבירים לקערה גדולה ומטפטפים 1 כף כל חומץ יין אדום ושמן זית.
קוצצים גס את אחד מחצאי הבצל ומוסיפים אותו למעבד המזון.
מוסיפים 1/4 כוס מהנענע והשום ומקציפים עד לקצוץ דק מאוד.
מוסיפים את התערובת הזו לקערה עם שבבי הפיתה הטחונים ומערבבים היטב עם הידיים.
מוסיפים את בשר הבקר, הקינמון, 1/2 כפית מלח ו-1/4 כפית פלפל ומערבבים בעדינות עם הידיים עד לקבלת תערובת אחידה.
מרטיבים את הידיים ויוצרים מהתערובת 24 קציצות קטנות, תוך שימוש בכ-1 כף לכל אחת מהן.
מניחים על תבנית האפייה המוכנה, מרווחים את הקציצות במרחק של 1 סנטימטר זה מזה.
מורחים את העגבניות כשהצד החתוך כלפי מעלה בשכבה אחת בצד השני של התבנית.
צולים עד שהקציצות כמעט מבושלות ומשחימות והעגבניות מכוסות שלפוחיות, 4 עד 5 דקות.
מערבבים את היוגורט, 4 כפות חומץ יין אדום הנותרות ו-1 כף שמן זית הנותרות להכנת הרוטב. פורסים דק מאוד את חצי הבצל הנותר ומוסיפים אותו לקערה גדולה נקייה יחד עם החסה, הפלפלים ו-1/4 כוס עלי הנענע הנותרים. לזרוק עם הרוטב ו-1/8 כפית כל מלח ופלפל. משטחים את הקציצות, העגבניות ו-1 כוס צ'יפס פיתה שנותרה ומגישים.