סלמון מעושן & אפונה פריטטה
זה הובא לכם על ידי BBC אוכל טוב. בסך הכל, מתכון זה מרוויח ציון כף יוצא מן הכלל של 85%. סלמון מעושן-פריטטה אפונה באביב, פריטטה סלמון מעושן, ו פריטטה סלמון מעושן דומים מאוד למתכון זה.
הוראות
חותכים בעובי את תפוחי האדמה ומבשלים במחבת של מים מלוחים רותחים עד רק רך, על 10 דקות.
לנקז היטב ולהשאיר להתקרר מעט.
חותכים את הסלמון לרצועות רחבות. לפצח את הביצים לתוך קערה, להכות עם מזלג עד קצף קל, ואז מערבבים את הסלמון המעושן, שמיר, אפונה והרבה מלח ופלפל. לבסוף, מוסיפים את תפוחי האדמה.
חום 3 כפות של שמן זית במחבת גדולה לא מקל, בזהירות לשפוך את תערובת הביצה ומבשלים מעל חום נמוך למדי במשך 10-15 דקות, עד שהביצה מתחילה להגדיר רק מתחת לפני השטח.
שים צלחת שהיא מעט גדולה יותר מהחלק העליון של המחבת על גבי ולהפוך את הפריטטה על זה. החלק אותו בחזרה לתוך המחבת ומבשל במשך 5 דקות נוספות כדי בראון את החלק התחתון. להחליק על צלחת ולהשאיר להתקרר במשך 5 דקות לפני חיתוך לתוך טריזים. סלט עגבניות וצ ' ייב טעים מאוד טרי עם זה.
יין מומלץ: שרדונה, פינו נואר, סוביניון בלאן
סלמון בתפריט? נסה זיווג עם שרדונה, פינו נואר וסוביניון בלאן. כדי להחליט על לבן או אדום, אתה צריך לשקול תיבול ורטבים שלך. שרדונה הוא חבר נהדר של חמאה, מנות שמנת, בעוד סוביניון בלאן יכול להשלים עשב או מנות מרוכז הדרים. בעל גוף בהיר, אדום טאנין נמוך כגון פינו נואר הולך נהדר עם סלמון צלוי או בגריל. יין אחד שאתה יכול לנסות הוא שרדונה Coutses Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes. יש לו 4.2 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה בערך 30 דולר.
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardoneon
שרדונה Les Grandes Coutures הוא משלוש חלקות הגובלות Meursault עם גפנים בגילאי 15 עד 51 שנים. קרקעות הם בעיקר argile (חימר), מביא משקל ומרקם זה Bourgogne Blanc.בציר 2015 מציג ניחוחות של מלון בשל, אגוזי לוז, פודינג לימון, ונוטים להיות רחב יותר ומרקם יותר מאשר יינות מכפרים שכנים. הזדקנות חביות עץ אלון צרפתי קטן משאיל הערות של טוסט ווניל.בורגונדי לבן, עם העושר שלה, מרקם, טעמים קלויים זוגות היטב עם דגים קלים רכיכה והוא יכול לאזן רטבים מבוססי שמנת. שרדונה בגיל אלון מאקלים חם מעניק את עצמו היטב לדגים בגריל, עמילנים, חמאה ואגוזים קלויים.