סקמפי לובסטר על פולנטה שמנת עם שבבי שום
סקמפי לובסטר על פולנטה שמנת עם צ'יפס שום יכול להיות בדיוק המתכון ללא גלוטן ופסקטרי שחיפשתם. מתאים ל-4 מנות. חלק אחד מהמנה הזו מכיל כ -37 גרם חלבון , 51 גרם שומן ובסך הכל 694 קלוריות . מההכנה לצלחת, המתכון הזה לוקח בערך שעה ו-10 דקות . כמה אנשים מאוד אהבו את המנה הים תיכונית הזו. אם יש לכם פטרוזיליה, בשר לובסטר, שאלוט וחופן מרכיבים אחרים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. 12 אנשים מצאו את המתכון הזה טעים ומשביע. זה עובד היטב כמנה עיקרית יקרה. בכל מקרה, החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 73% . אם תאהבו את המתכון הזה, אולי תאהבו גם מתכונים כמו מרסלן קציצות עוף על פולנטה שמנת , רתיחה סופר קלה של סדינים-מחבת שרימפס שתכינו שוב ושוב , ו- Medaglioni Di Polentan E Prosciutto Al Forno – מדליוני פולנטה אפויים עם שינקן .
הוראות
הוסיפו את השמן למחבת קטנה למילוי 1/4 אינץ' במעלה הדפנות וחממו על אש בינונית-גבוהה. לאחר החימום, הוסף פרוסת שום אחת לבדיקה; אם הוא רוחש כשמוסיפים אותו, מוסיפים את השום שנותר. מטגנים עד להזהבה.
מוציאים את הצ'יפס מהשמן ומניחים על צלחת מרופדת בנייר מגבת. מתבלים במלח. הקפידו לא להתרחק, ערבבו כל הזמן והיו מוכנים להסיר לאחר חום זהוב.
לפולנטה: לסיר בינוני על אש גבוהה, מוסיפים את השמן והשאלוט ומזיעים את השאלוט, 3 עד 4 דקות.
מוסיפים את הציר המחומם למחבת ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
מוסיפים את הפולנטה בזרם דק תוך כדי טריפה מתמדת עם מטרפה. לאחר הוספת כל הפולנטה, מנמיכים את האש לנמוכה. מערבבים, בעזרת כף עץ, כל 5 דקות וממשיכים בבישול עד שכל הנוזלים נספגים והתערובת מאוד קרמית, 10 עד 15 דקות.
מסירים מהאש ומערבבים פנימה את הגבינה והשמנת הכבדה עד לאיחוד. מערבבים פנימה את הקרם פרש. טועמים ומתבלים במלח ופלפל.
לרוטב הלובסטר: למחבת על אש בינונית-גבוהה, מוסיפים 1 כף מהחמאה וממיסים.
מוסיפים את הלובסטר ומערבבים לאיחוד.
מוסיפים את משחת השום ומבשלים עד לריח, כ-30 שניות. מכסים עם היין הלבן ומצמצמים.
מוסיפים את 2 כפות החמאה הנותרות ומערבבים לאיחוד.
מסירים מהאש ומוסיפים את הפטרוזיליה, הטרגון וגרידת הלימון.
מוסיפים מעט מהפולנטה לצלחת. מעלים מעט מהלובסטר והרוטב המוקפץ.
מקשטים בשבבי שום, שרוויל ופלפל שחור גרוס טרי.