סרדינים עם לחם שום ועגבניות
סרדינים עם לחם שום ועגבניות הוא ללא גלוטן, חלב חינם, וראשוני ומספק כ 10 מנות. מנה אחת מכילה 157 קלוריות, 5 גר' של חלבון, ו 15 גרם שומן. המתכון הזה מכסה %4 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. אם יש לכם עגבניות שזיף-קלופים, מיץ לימון, שיני שום, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. עם כפית ציון של 23% המנה הזאת די גרועה. נסו זודלס עם סרדינים, עגבניות וצלפים-פחמימות נמוכות, עגבניות שרי במרינדה מעל לחם שום פרובולון חם, ו סרדינים טריים עם שום ופטרוזיליה (מתכונים דומים).
הוראות
מסדרים את הסרדינים, צד העור למטה, בתוך זכוכית רדודה או צלחת אפייה קרמיקה רק גדול מספיק כדי להחזיק אותם בשכבה אחת. לפזר את השום פרוס ופטרוזיליה sprigs בכל רחבי הסרדינים.
יוצקים 6 כפות של שמן זית יחד עם מיץ לימון על פילה סרדין, לכסות עם ניילון לעטוף במקרר, לפחות 2 אבל לא יותר מ 6 שעות.
מסננים את הסרדינים, משליכים את הפטרוזיליה והשום, ומייבשים אותם.
מעבירים את הסרדינים לתבנית אפייה.
בקערה קטנה, לזרוק את העגבניות הקצוצות עם 2 כפות הנותרים של שמן זית. מתבלים את העגבניות במלח ופלפל.
מחממים את המטגן. טוסט הלחם משני הצדדים עד זהב פריך. לשפשף את הטוסט עם שן שום כולו, לטפטף קלות עם שמן ולהעביר מגש.
מחממים את הסרדינים מתחת לגריל במשך 20 עד 30 שניות, או רק עד מעט חם; להיזהר לא לבשל את הדגים. כפית את העגבניות על הלחם העליון עם הדגים.
מפזרים מלח ופלפל ומגישים מיד.