עגבניות צוננות ומרק פלפל אדום
זמן הכנת המתכון כ 4 שעות ו-15 דקות. נסו עגבניות קלויות ומרק פלפל אדום עם נענע צונן, מרק עגבניות קרמי עם קסדיות שעועית-פלפל שחור ג'ק, ו עגבניות קלויות ומטבל פלפל אדום (מתכונים דומים).
הוראות
חותכים כל פלפל חצי לרבעים.
מניחים את העור בצד על מתלה גריל ומבשלים עד עורות חרוכים.
מעבירים לקערה ומכסים בצלחת. (שמתי אותם על הברביקיו כדי לשמור על החום מחוץ לבית.).2
מחממים את השמן במחבת גדולה.
מוסיפים בצל ושום ומבשלים עד רך. בינתיים, להסיר את העור מן הפלפלים בערך לקצוץ אותם.
חותכים את העגבניות לחתיכות.3
מוסיפים את הפלפלים והעגבניות למחבת, ואז מכסים ומבשלים בעדינות במשך 10 דקות.
מוסיפים יין ומבשלים עוד 5 דקות, מוסיפים מלאי ומלח ופלפל לפי הטעם וממשיכים להתבשל 20 דקות.4 לעבד את המרק בבלנדר עד חלקה. (נתתי לזה להתקרר קצת קודם. קל יותר להתמודד, ופחות כמו להתפוצץ!)
יוצקים לתוך זכוכית נקייה או קערת קרמיקה ולהשאיר להתקרר לחלוטין לפני מצמרר לפחות 3 שעות. כשמרק קר, מתבלים לפי הטעם.
מגישים בקערות עם קרוטונים, אם תרצה, ומעוטר עירית חתוכה.