עדשים עם תרד ויוגורט
אם יש לך בצל, מלח, כורכום הקרקע, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 45 דקות. מתכונים דומים: סיר תרד שמנת, סיר תרד עם חומוס, ו קציצות עדשים עם חסה ויוגורט.
הוראות
מחממים שמן זית בתנור הולנדי גדול על אש בינונית.
מוסיפים את הבצל ואת 7 המרכיבים הבאים (בצל דרך עלה דפנה); מבשלים 10 דקות.
מוסיפים את המים והעדשים, ומביאים לרתיחה. להפחית את החום, ומבשלים 30 דקות.
להוסיף תרד, בולגור, שעורה, חומוס; לבשל 1 דקה.
הסר מהחום, וזרוק עלה דפנה. מכסה תערובת ולתת לעמוד 15 דקות.
כפית את היוגורט על כמה שכבות של מגבות נייר כבדות, מתפשט לעובי 1/2 אינץ'. מכסים יוגורט עם מגבות נייר נוספות, ולתת לעמוד 5 דקות. לגרד יוגורט לתוך קערה באמצעות מרית גומי.
מגישים את היוגורט סחוט עם potage.