עוגת בננה עם פסיפלורה קרמל וקצפת קוקוס
תמיד כיף שיש עוד מתכון של קינוח, אז תנו הזדמנות ל עוגת בננה עם קרמל פסיפלורה ומרנג קוקוס. והוא יספק כ 12 מנות. מנה זו מכילה סביב 6 גר' של חלבון, 17 גרם של שומן, וסך הכל 337 קלוריות. המתכון הזה מכסה %6 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. לכו לחנות ותביאו תמצית קוקוס, תמצית ונילן, בננות ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. מתכונים דומים: עוגת מרנג פירות קפוא, עוגת קוקוס שש שכבות עם מילוי פסיפלורה, ו עוגת מרנג פירות לימון-תשוקה.
הוראות
עבור העוגה: מחממים תנור ל 325 מעלות F. חמאה וקמח שני 8-ב ריבוע על ידי 2-מחבתות עמוקות (אני אוהב את הסוג עם התחתון נשלף), בתוספת מחבת כיכר עבור הבלילה נוספת.
חותכים נייר קלף כדי להתאים את תחתית המחבתות ולחץ פנימהמנפים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, ומלח יחד בקערה בינונית ומניחים בצד.
מניחים חמאה בקערה של מערבל לעמוד להכות עד אור מאוד ורך, על 5 דקות.
מוסיף את התקצור והכה עד מאוד קל ורך בשילוב, עוד 5 דקות.
מוסיפים את הביצים, אחד בכל פעם, ומכים עד בשילוב.
מוסיף את תמצית וניל לנצח עד בשילוב.
הוסף את הבננות והכה על נמוך עד בשילוב.
מוסיפים את תערובת הקמח ואת חלב החמאה בחמש תוספות, מתחיל ומסתיים בקמח. מקציפים בין תוספות רק כדי לשלב. מחלקים את הבלילה באופן שווה בין מחבתות מוכנות.
אופים במשך 30-35 דקות, עד שקיסם שיניים מוכנס למרכז יוצא נקי.
מערבבים סוכר, סירופ תירס, מים ומלח בסיר בינוני, כבד תחתית. מביאים לרתיחה על חום גבוה. בינתיים, להביא את השמנת לרתיחה בסיר קטן נפרד ולשמור על חם.המשך לבשל עד תערובת הסוכר הוא ענבר כהה, על 6-8 דקות. אל תתנו לתערובת לשרוף!
הסר מהחום ולהוסיף את הקרם לאט; התערובת תהיה בועה עד בזעם להתיישב. מערבבים לשלב.
מוסיפים בחמאה כמה חתיכות בכל פעם ומערבבים עד מומס ומאוגדת.
הוסף מחית פסיפלורה ומערבבים לשלב.מחממים את התערובת על חום גבוה בינוני עד כ 250 מעלות F.
הסר מהחום ולתת מגניב לטמפרטורת החדר.
מניחים שכבת עוגה אחת על צלחת ומפיצים קרמל מעל.
מערבבים את חלבוני הסוכר והביצה בקערת מתכת בינונית ומניחים על מחבת של מים רותחים.
לטאטא את תערובת הסוכר כל הזמן על חום עד הסוכר הוא מומס ואת התערובת נראית חלקה ומבריקה, על 3 דקות.
הסר תערובת מחום ויוצקים לקערת מיקסר לעמוד.
לטאטא על מהירות בינונית במשך כ 5 דקות עד התערובת התקררה.הכה במהירות גבוהה עד פסגות מבריק נוקשה טופס, על עוד 5 עד 10 דקות.
מוסיפים וניל ופעימה לשלב.
מורחים מרנג על גבי עוגה. השתמש במבער ברולי כדי להשחים את המקצפת.