עוגת וניל עם גנאש שוקולד לבן עשויה להיות מתכון טוב להרחבת קופסת הקינוחים שלכם. מתכון זה מספיק ל-16 סועדים . מנה אחת מהמנה מכילה כ -10 גרם חלבון , 34 גרם שומן , וסך הכל 515 קלוריות . 460 אנשים הכינו את המתכון הזה והיו יכינו אותו שוב. אם יש לכם וניל, חלב, תותים נוספים ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתם יכולים להכין אותו. מההכנה ועד להצלחת, המתכון לוקח כשעתיים ו-5 דקות . הוא מובא אליכם על ידי Taste of Home. בהתחשב בכל הגורמים, החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 70% . ציון זה מוצק. מתכונים דומים: קאפקייקס וניל + ציפוי גנאש שוקולד שמנת חמוצה , פנה קוטה וניל עם גנאש שוקולד , ועוגת שכבות שוקולד עם גנאש .
הוראות
1
הפרידו את הביצים; הניחו לביצים לעמוד בטמפרטורת החדר למשך 30 דקות. רפדו שתי תבניות אפייה עגולות משומנות בקוטר 23 ס"מ בנייר אפייה ומשמנים את הנייר; הניחו בצד.
מרכיבים שתצטרך
תותים טריים פרוסים נוספים
ציוד שתשתמש בו
דוגמאות בארכיון "מלאכות יד" באתר האינטרנט של נשים כפריות
1-1/2 ליטר גלידת עוגיות ושמנת, רכה
2
מחממים תנור ל-175 מעלות צלזיוס. בקערה גדולה, מקרימים חמאה וכוס סוכר עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית.
מרכיבים שתצטרך
חטיפי ממתקים של הית' (כל אחד), מרוסק
2 כוסות בגודל חטיף (3-1/2 אונקיות כל אחת) פודינג לימון
תערובת לעוגת שוקולד קנויה אחת, כמו שוקולד מריר לח במיוחד של בטי קרוקר, נאפית לפי הוראות הקופסה
ציוד שתשתמש בו
כוסות בגודל חטיף כל אחת) פודינג לימון
סוכר צהוב ומגוון סוכריות מתוקות
3
מוסיפים חלמונים, אחד בכל פעם, תוך כדי ערבוב טוב לאחר כל הוספה. מקציפים פנימה את תמצית הווניל. חותכים את מקל הווניל ומגרדים את הגרעינים לתוך התערובת הקרמית; זורקים את הקלון.
מרכיבים שתצטרך
שוקולדי חלב של הרשי'ס נשיקות
1/3 כוס אבקת קקאו של הרשי
קישואים מאודים או מוקפצים קלות, להגשה
4
מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח; מוסיפים לתערובת המוקצפת לסירוגין עם חלב, תוך כדי ערבוב טוב לאחר כל הוספה.
מרכיבים שתצטרך
2 כפות ועוד 2 כפיות חמאה קרה, מחולקות
שקית גדולה אחת של צ'יפס טורטיה בטעם ליים
3/4 כוס עוגיות אוראו קצוצות
1/2 כוס יין מרסלה מתוק
5
בקערה קטנה עם מטרפות נקיות, הקציפו את חלבוני הביצה במהירות בינונית עד שנוצרים קצף רך. הוסיפו בהדרגה את יתרת הסוכר, כ-2 כפות בכל פעם, תוך כדי הקצפה גבוהה עד שנוצרים קצף יציב. קפלו רבע מהחלבונים לתוך הבלילה, ולאחר מכן קפלו פנימה את יתרת החלבונים.
מרכיבים שתצטרך
גלידת וניל דלת שומן, אופציונלי
תערובת לעוגת שוקולד קנויה אחת, כמו שוקולד מריר לח במיוחד של בטי קרוקר, נאפית לפי הוראות הקופסה
ציוד שתשתמש בו
כוסות בגודל חטיף כל אחת) פודינג לימון
6
מעבירים לתבניות אפייה מוכנות.
ציוד שתשתמש בו
1-1/2 ליטר גלידת עוגיות ושמנת, רכה
7
אופים 35-40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי. מצננים 10 דקות לפני שמוציאים מהתבניות לרשת צינון מלא.
2 כוסות בגודל חטיף (3-1/2 אונקיות כל אחת) פודינג לימון
ציוד שתשתמש בו
גריסי פנינה לבנים
כוסות בגודל חטיף כל אחת) פודינג לימון
9
יוצקים על השוקולד; טורפים עד לקבלת תערובת חלקה. מצננים, תוך ערבוב מדי פעם, לטמפרטורת החדר, כ-30 דקות. מקציפים במיקסר חשמלי עד שהגנאש מכפיל את נפחו, כ-2 דקות.
מרכיבים שתצטרך
חטיפי שוקולד חלב ללא אגוזים
ציוד שתשתמש בו
גבינות מעורבות מגוררות, כמו גבינות לטאקו
עוגיות אוראו קצוצות
10
לקרם חמאה, בקערה קטנה, ערבבו סוכר וקרם טרטר.
מרכיבים שתצטרך
בצק עוגיות חמאת בוטנים
תערובת לעוגת שוקולד קנויה אחת, כמו שוקולד מריר לח במיוחד של בטי קרוקר, נאפית לפי הוראות הקופסה
ציוד שתשתמש בו
כוסות בגודל חטיף כל אחת) פודינג לימון
11
מניחים את חלבוני הביצה בסיר כפול או בקערה מתכת מעל מים רותחים; מערבבים פנימה את תערובת הסוכר.
מרכיבים שתצטרך
גלידת וניל דלת שומן, אופציונלי
תערובת לעוגת שוקולד קנויה אחת, כמו שוקולד מריר לח במיוחד של בטי קרוקר, נאפית לפי הוראות הקופסה
1 כוס גריסי פנינה לבנים
ציוד שתשתמש בו
6 1/2 אונקיות שוקולד לא ממותק, קצוץ דק
כוסות בגודל חטיף כל אחת) פודינג לימון
12
טורפים את תערובת הביצים ללא הרף עד שהתערובת מגיעה לטמפרטורה של 120-130 מעלות. (אין לחמם יתר על המידה.) תוך כדי ערבוב עדין, שמרו על תערובת חלבוני הביצה בטמפרטורה של 120-130 מעלות למשך 2 דקות. העבירו מיד לקערת ערבוב. בעזרת מטרפה, הקציפו את תערובת החלבונים במהירות גבוהה במשך 5 דקות. הנמיכו את המהירות; הקציפו 5 דקות נוספות או עד שהתערובת קרה ויציבה.
מרכיבים שתצטרך
גלידת וניל דלת שומן, אופציונלי
פרי תות (25 עד 30 ס"מ) לפי רגל
ציוד שתשתמש בו
סוכריות מצופות שוקולד, כמו M&M's
עוגיות אוראו קצוצות
13
מעבירים לקערה גדולה.
ציוד שתשתמש בו
כוסות בגודל חטיף כל אחת) פודינג לימון
14
באותה קערת ערבוב עם מטרפה, הקציפו את החמאה, השומן והווניל עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית. בעזרת מרית, ערבבו רבע מתערובת החלבונים לתוך התערובת הקרמית עד שלא יישארו פסים לבנים. קפלו פנימה את תערובת החלבונים הנותרת עד לקבלת תערובת אחידה. אם הציפוי אינו חלק לחלוטין, חברו מטרפה למיקסר והקציפו במהירות נמוכה כדקה.
מרכיבים שתצטרך
אוכמניות, זרקו פירות יער קטנים או רכים מדי
גלידת וניל דלת שומן, אופציונלי
סוכריות בגודל ביס של סקיטלס
שוקולדי חלב של הרשי'ס נשיקות
חטיפי ממתקים של הית' (כל אחד), מרוסק
ציוד שתשתמש בו
סוכריות מצופות שוקולד, כמו M&M's
4 בייגלה גדולים מכוסים יוגורט
ליקריץ 42 מחרוזות אדומות
עוגיות אוראו קצוצות
15
חותכים כל עוגה אופקית לשתי שכבות.
16
מניחים את השכבה התחתונה על צלחת הגשה; מורחים חצי מכמות הגנאש. מעליה מניחים שכבה נוספת של עוגה.
מרכיבים שתצטרך
לחם אגוזי מלך וצימוקים
17
מורחים ריבת משמשים; מפזרים מעל פרוסות תותים.
מרכיבים שתצטרך
שימורי משמש
ענבים אדומים ללא גרעינים
לחם אגוזי מלך וצימוקים
18
מניחים את שכבת העוגה השלישית מעל; מורחים את יתרת הגנאש. מכסים את יתרת שכבת העוגה.
מרכיבים שתצטרך
לחם אגוזי מלך וצימוקים
19
מורחים קרם חמאה מעל ודפנות העוגה. מכסים בתוספת פרוסות תותים.