עוגת כיכר היביסקוס
והוא יספק כ 8 מנות. חלק אחד של המנה הזאת מכיל בערך 9 גר' של חלבון, 29 גרם של שומן, וסך הכל 585 קלוריות. המתכון הזה מכסה %13 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. אם יש לכם פרחים היביסקוס, ביצים, שמנתוקומץ של מרכיבים אחרים, הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. המתכון הזה מתאים לצמחוניים. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 2 שעות. מתכונים דומים: עוגיות שוקולד והיביסקוס עם היביסקוס-Ganache חדורים, עוגת גיליון קוקוס עם רוטב היביסקוס, ו עוגת כיכר בננה.
הוראות
לעוגה: התאם מתלה תנור למצב בינוני וחמם מראש תנור ל 177°. לעטוף 4 שכבות של רדיד חובה כבד (ראה הערות) סביב החיצוני של מחבת כיכר 9 - by 5 אינץ', ולאחר מכן מעיל פנים עם תרסיס אפייה.
מערבבים פרחים היביסקוס, מים רותחים, דבש ומיץ לימון בקערה קטנה, מועכים עם מזלג כדי להבטיח פרחים לספוג נוזל באופן שווה. אפשר פרחים תלולים עד מרכך נוזלי כבר כמעט לחלוטין נספג, על 15 דקות.
בקערה בינונית, לטאטא יחד קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, ומלח; להפריש.
בקערה גדולה, לנצח חמאה על מהירות בינונית עד שמנת, על 1 דקה.
מוסיפים שמן וסוכר וממשיכים להכות עד אור ורך, כ 3 דקות.
מוסיפים ביצים בזרם יציב איטי וממשיכים להכות עד משולב לחלוטין, על 1 דקה.
הקטנת מהירות מערבל נמוך ולהוסיף תערובת קמח בשלוש קבוצות, לסירוגין עם חלב. לגרד צדדים ותחתית של קערה עם מרית גומי לפי הצורך. הגדל מהירות לתערובת בינונית וקצב רק עד לשילוב, 20 עד 30 שניות.
להוסיף וניל ספוג היביסקוס פרחים לנצח פעם נוספת, רק כדי לשלב, על 20 שניות.
לגרד את הבלילה למחבת מוכנה.
אופים 35 עד 40 דקות, סיבוב עוגה באמצע האפייה, עד בודק עוגה מוכנס במרכז העוגה יוצא נקי.
העברת עוגה לקירור וקריר במחבת 10 דקות. הפוך עוגה על צלחת או מתלה קירור שני, ואז לחזור מתלה קירור מקורי כך העליון של העוגה פונה למעלה. מגניב לחלוטין, לפחות 1 שעה.
מורחים: להכין להפיץ בעוד העוגה מתקררת.
בקערה גדולה, לנצח גבינת שמנת על מהירות בינונית עד חלקה, על 2 דקות.
מוסיפים שמנת חמוצה, דבש, וניל ומלח וממשיכים להכות עד חלקה לחלוטין, על 2 דקות.