זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. גשו לסופר וקנו סודה לשתיה, קינמון, ביצים ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. מתכונים דומים: עוגת קפה לימון, עוגת קציץ לימון, ו עוגת אוכמניות-שקדים עם קרם לימון.
הוראות
1
עבור Streusel: בקערה קטנה לשלב את הקמח, סוכר חום, קינמון והל. באמצעות בלנדר מאפה או שני סכינים, לחתוך את החמאה לתערובת. תניח בצד.לזרוק את האוכמניות עם 1 כף קמח. תניח בצד.עבור העוגה: בקערה בינונית גדולה לשלב את הפשתן או נבט חיטה, קמח חיטה מלאה, כל המטרה קמח, סוכר, אבקת אפייה, סודה לשתיה, מלח ולימון.
מרכיבים שתצטרך
1 כפית שמרים לתפיחה מהירה
1-1/4 כפיות פתיתי פטרוזיליה מיובשים, מחולקים
1/2 כוס אגוזי פקאן קצוצים קלויים (שמור 1 כף לקישוט)
שוקולד חצי מתוק או שוקולד לא ממותק, קצוץ
נבט חיטה
1 כף דבש, בתוספת תוספת לטפטוף
גלידת וניל ואגוזי פקאן נוספים
צבעי מאכל וסוכרים צבעוניים, אופציונלי
פרוסות תפוז חתוכות לשניים לקישוט
תערובת לעוגת שוקולד קנויה אחת, כמו שוקולד מריר לח במיוחד של בטי קרוקר, נאפית לפי הוראות הקופסה
זרעי פשתן
1/2 כוס יין מרסלה מתוק
ציוד שתשתמש בו
ליקריץ 42 מחרוזות אדומות
כוסות בגודל חטיף כל אחת) פודינג לימון
2
להקציף עד מנופה היטב. בקערה בינונית נוספת, לשלב את שמנת חמוצה, חלב, וניל, וביצים.