עוגת שוקולד ספוג אגוז כפול
אם יש לכם סודה לשתיה, ביצים, חמאה, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. נסו עוגת שוקולד ספוג אגוז כפול, עוגת קציץ שוקולד כפולה ספוג קרמל מלוח, ו עוגת שקדים ספוג רום (מתכונים דומים).
הוראות
גריז 3 (8") cakepans עגול; תחתית קו עם נייר שעווה. שמן קמח שעווה נייר וצדדים של מחבתות; להפריש.
לנצח חמאה במהירות בינונית עם מיקסר חשמלי עד שמנת; בהדרגה להוסיף סוכר חום, להכות היטב.
מוסיפים ביצים, 1 בכל פעם, מכים עד מעורבב לאחר כל תוספת.
מערבבים קמח, סודה לשתייה ומלח; מוסיפים לתערובת חמאה לסירוגין עם תערובת מים, מתחילים ומסתיימים בתערובת קמח. לנצח במהירות נמוכה עד מעורבב לאחר כל תוספת. מערבבים אגוזי לוז קצוצים וניל.
יוצקים שליש הבלילה לתוך כל אחד 2 מחבתות מוכנות. מקפלים קקאו לתוך הבלילה הנותרים; יוצקים את הבלילה שוקולד למחבת שלישית.
אופים ב 350 במשך 19 עד 21 דקות או עד מפרט עץ מוכנס במרכז יוצא נקי. מגניב מחבתות על מדפי תיל 10 דקות; להסיר מחבתות. לקלף את נייר שעווה מיד לאחר היפוך. מגניב לחלוטין על מדפים תיל.
מברשת ליקר על שכבות עוגה.
מקום 1 שכבת עוגה לבנה, בצד העליון למטה, על צלחת הגשה; מורחים שליש ציפוי שוקולד מעל (לא כפור הצדדים). למעלה עם שכבת עוגת שוקולד; מורחים ציפוי שוקולד שליש על שכבת שוקולד (לא כפור הצדדים). למעלה עם שנותר שכבה לבנה וציפוי שוקולד שנותר (לא כפור הצדדים).
מקשטים, אם תרצה. אפשר לעוגה לקבוע מספר שעות לפני חיתוך.