עוגת שיפון ליים
עוגת שיפון ליים עשויה להיות בדיוק הקינוח שאתה מחפש. המתכון הצמחוני לקטו אובו מגיש 12 ומחירו 70 סנט למנה . מנה אחת מכילה 374 קלוריות , 5 גרם חלבון ו -22 גרם שומן . אדם אחד התרשם מהמתכון הזה. המתכון הזה מטעם Taste of Home דורש אבקת אפייה, ביצים, שמן קנולן וסוכר. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך שעתיים . עם ציון של 15% , המנה הזו גרועה למדי. אם אהבתם את המתכון הזה, תסתכל על המתכונים הדומים הבאים: עוגת קוקוס ליים שיפון , קינוח ליים שיפון , ופשטידת שיפון ליים .
הוראות
תנו לביצים לעמוד בטמפרטורת החדר למשך 30 דקות.
בקערה גדולה מערבבים את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח. בקערה אחרת טורפים את החלמונים, המים, השמן, מיץ הליים, קליפת הליים והוניל.
להוסיף לחומרים היבשים; מקציפים עד לקבלת תערובת אחידה. בקערה אחרת מקציפים חלבונים ושמנת טרטר עד שנוצרות פסגות נוקשות; מקפלים לבלילה.
כף בעדינות לתוך 10 אינץ' לא משומן. מחבת צינור.
חותכים את הבלילה בעזרת סכין כדי להסיר את כיסי האוויר.
אופים על רשת התנור הנמוכה ביותר ב-325 מעלות למשך 45-50 דקות או עד שהעוגה קופצת בחזרה כאשר נוגעים בה קלות. הפוך מיד מחבת; מצננים לחלוטין, כשעה. הפעילו סכין מסביב לדפנות ולצינור המרכזי של המחבת; לְהַפְרִישׁ.
לקבלת קרם ליים, בסיר קטן כבד על אש בינונית, טורפים את הביצים, הסוכר, מיץ הליים, הקליפה והמלח עד לקבלת תערובת אחידה.
להוסיף חמאה; מבשלים תוך כדי טריפה מתמדת עד שהתערובת מסמיכה ומצפה את גב הכף.
מעבירים לקערה קטנה; מצננים 10 דקות. מכסים ומקררים עד לצינון.
בקערה קטנה מקציפים שמנת עד שנוצרות פסגות נוקשות; מקפלים פנימה 1-1/2 כוסות קצף.
חותכים את העוגה לרוחב לשתי שכבות.
מניחים שכבה תחתונה על צלחת הגשה; מורחים בשארית הקמח. למעלה עם שכבת העוגה הנותרת; מורחים קצפת מעל ודפנות העוגה.
יין מומלץ: קרם שרי, יין פורט, Moscato Dasti
שמנת שרי, יין פורט ומוסקטו ד'אסטי הם אפשרויות נהדרות לקינוח. כלל נפוץ של זיווג יין הוא לוודא שהיין שלך מתוק יותר מהאוכל שלך. קינוחים עדינים הולכים היטב עם מוסקטו ד'אסטי, קינוחים אגוזים עם שמנת שרי וקינוחי קרמל או שוקולד משתלבים היטב עם פורט. NV Johnson Estate Cream Shery עם דירוג 5 מתוך 5 כוכבים נראה כמו התאמה טובה. זה עולה בערך 19 דולר לבקבוק.
![NV Johnson Estate Cream Shery]()
NV Johnson Estate Cream Shery
ארומטי מאוד עם תווים של אגוזי לוז, וניל ומגע של עץ אלון ואחריו צימוקים מתוקים ונגיעה של שמרים. גימור נקי מתמשך. טוב עכשיו אבל יתגמל את אלה שיאפשרו לו להזדקן"". משקה אהוב לפני הארוחה. שקול את זה עם אגוזים לפני ארוחת הערב כאפריטיף, או אחרי ארוחת הערב עם קינוח, במיוחד שוקולדים וקינוחים על בסיס פירות. נפלא גם בשעות אחר הצהריים הקרים, מוגש עם ביסקוטי לטבילה ב""סגנון איטלקי"". "