עוגת שכבות מייפל אגוז מלך חמאה שלוש שכבות
מנה אחת מכילה 642 קלוריות, 7 גר' של חלבון, ו 40 גרם שומן. והוא מתאים להגשה ל 8 מנות סועדים.. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 2 שעות. המתכון הזה מתאים לצמחוניים. גשו לסופר וקנו קרם כבד, סוכר חום, מלח ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. נסו עוגת שכבות אגוז מייפל, עוגת שכבות מייפל-זנגביל עם מייפל מלוח-רוטב קרמל, ו עוגת שכבות ביסקוויט חמאה (מתכונים דומים).
הוראות
עבור הקרום: קרקרים הדופק גרהם, אגוזי מלך, סוכר חום במעבד מזון עד הקרקע לתוך פירור בסדר, 10 עד 12 פולסים קצרים.
מניחים תערובת יבשה בקערה גדולה. קיפול עם מרית גומי, לאט להוסיף חמאה מומסת ולהמשיך לקפל עד לחלחל באופן שווה.
הקש תערובת לתוך החלק התחתון של צלחת עוגה (באמצעות כפפות פלסטיק מונע דבק על הידיים), מכסה את החלק התחתון ואת הצדדים. מקררים את הקרום למשך שלושים דקות. התאם מתלה תנור למצב מרכז וחימם מראש תנור ל 177°.
אופים קרום ריק עד חום זהוב, 10 עד 12 דקות.
מילוי אפוי: למילוי אפוי, בסיר קטן, לשלב סוכר חום, קורנפלור, מלח, וחצי מעל חום בינוני. מערבבים עד שהוא מתחיל להתעבות, 7 עד 8 דקות, ולאחר מכן מוסיפים חלמון ביצה, ערבוב עד התערובת היא עבה מספיק כדי מעיל האחורי של כף.
הסר מהחום, להוסיף חמאה ווניל, ערבוב ברציפות עד בשילוב לחלוטין.
אופים ב 177° עד קיסם מוכנס במרכז יוצא נקי, כ 15 דקות.
בואו להתקרר במשך שעה אחת.
למילוי הצונן: באמצעות מערבל יד חשמלי, מקציפים גבינת שמנת רכה, חלב מרוכז, סירופ מייפל ותמצית וניל בקערה גדולה עד לשילוב וחלק.
יוצקים מעל שכבת אפוי מקורר וחלק העליון. כיסוי וצינה לפחות שעה.
עבור הקצפת: באמצעות מערבל יד חשמלי, שוט שמנת כבדה עד עבה מאוד, בהדרגה להוסיף את אבקת סוכר כף אחת בכל פעם תמצית אגוז עד קרם יוצר פסגות נוקשות.
שכבה על גבי שכבת עוגה צוננת בנדיבות, לקרר עד הזמן לשרת.