עוגת שכבות שוקולד
עוגת שכבות שוקולד עשויה להיות רק הקינוח שאתה מחפש. מנה אחת מכילה 1222 קלוריות, 15 גרם חלבון, ו 65 גרם שומן. מתכון זה משמש 12. המתכון הזה מכסה 26% של הדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. אם יש לכם ביצים, סודה לשתייה, שוקולד מריר וקומץ מרכיבים אחרים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה למענג כל כך. 141 אנשים הכינו את המתכון הזה ויכינו אותו שוב. זמן הכנת המתכון כ 2 שעות ו 40 דקות. החלטנו המתכון הזה מגיע ציון ספוני של 65%. ציון זה מוצק. נסו עוגת האביר האפל (עוגת שכבות שוקולד משולשת), עוגת בראוניז שוקולד 4 שכבות עם ציפוי חמאת בוטנים וגנאש שוקולד, ו עוגת שוקולד בת שש שכבות עם מילוי מרשמלו קלוי וציפוי שוקולד מאלט עבור מתכונים דומים.
הוראות
מכינים את התבניות: מחממים את התנור ל -350 מעלות צלזיוס.מקפלים דף נייר קלף גדול לשניים; שמים מעל תבנית עוגה עגולה בגודל 10 אינץ'. עקבו אחר תבנית העוגה ואז גזרו את העיגול ליצירת שני סיבובי קלף. ריססו שתי תבניות עוגה בגודל 10 אינץ ' בתרסיס בישול; התאימו סיבוב קלף לכל אחת. ריססו שוב את התבניות, ואז אבקו בקמח והקישו את העודפים.
יוצקים את הקפה לכוס מדידה או קערה נוזלית; מקציפים פנימה את אבקת הקקאו.
שים את הקמח, המלח, הסודה לשתייה, אבקת האפייה והסוכר בקערה של מערבל מעמד; מערבבים עם חיבור ההנעה במהירות נמוכה, 1 דקה.
מוסיפים את הביצים, שמן צמחי, וניל ו -2 כוסות מים; מקציפים במהירות בינונית, 2 דקות. הפחיתו את המהירות לנמוכה; מקציפים פנימה את תערובת הקפה-קקאו בזרם איטי עד לאיחוד. הבלילה תהיה דקה.
אופים את העוגות: מחלקים את הבלילה בין התבניות המוכנות.
אופים עד שיפוד מוכנס לתוך באמצע יוצא נקי, 50 דקות עד 1 שעה.
מניחים להתקרר במחבתות על רשת, 10 דקות, ואז הופכים את העוגות אל המתלה להתקרר לחלוטין.
מניחים כל עוגה על עיגול עוגת קרטון בגודל 10 אינץ ' (זה עוזר לייצב את השכבות תוך כדי הזזתן), עוטפים בניילון ומכניסים למקרר לפחות 4 שעות או למשך הלילה.
מכינים את הגנאש: מרסקים את השוקולד המריר במעבד מזון גדול. מביאים את השמנת רק לרתיחה. כשהמנוע פועל, יוצקים את השמנת החמה דרך צינור ההזנה; מעבדים עד לקבלת תערובת חלקה.
מעבירים לקערה גדולה ומניחים בקערת מי קרח. מצננים, מערבבים לעיתים קרובות, עד שהגנאש קריר אך לא נוקשה, כ -20 דקות.
הכינו את הקליפה: מיקרוגל את השוקולד הלבן במרווחים של 15 שניות עד ששני שליש נמסו; מערבבים להמסה מלאה.
מגרדים לשקית רוכסן ואוטמים. הניחו מגן יריעות פלסטיק על כל אחד מ -2 ניירות אפייה. חותכים פינה מהשקית; צינורות קווים דקים של שוקולד לבן מעל הסדינים.
מקררים את ניירות האפייה עד להתייצבות השוקולד הלבן, כ -10 דקות, ואז חוזרים על התהליך עם שוקולד החלב, ומציפים קווים דקים על השוקולד הלבן. מקררים עד להתייצבות שוקולד החלב.
ממיסים את השוקולד המריר באותו אופן, ואז מורחים על קווי השוקולד הלבן והחלב בעזרת מרית אופסט. מקררים עד שקשה, כ-30 דקות.
קלף את מגיני הסדין מהשוקולד ושבר את יריעות השוקולד לרסיסים בגדלים שונים.
פורסים את השכבות: לשים עוגה אחת על פטיפון עוגה. מניחים סכין משוננת ארוכה על דופן העוגה, בערך באמצע הדרך. סובב לאט את הפטיפון כך שהסכין פורסת את העוגה לשניים אופקית. אל תזיז את הסכין הרבה-תן לסיבוב הפטיפון לעשות את העבודה. חזור על הפעולה עם העוגה השנייה ליצירת 4 שכבות; מעבירים כל אחד לעיגול קרטון. (אם אין לכם פטיפון, פורסים בזהירות את העוגות לשניים על קרש חיתוך.)
מעבירים מחצית מהגנאש לקערה ומקציפים עד לקבלת צבע חום בהיר ותפוח.
מניחים שכבת עוגה אחת (עדיין על עיגול קרטון) על הפטיפון; כף שליש מהגנאש המוקצף מעל. סובבו את הפטיפון כדי להחליק את הגנאש בעזרת מרית ארוכה (או פשוט להרכיב ולכפור על צלחת עוגה). חזור על כריך כל 4 שכבות עוגה עם גנאש מוקצף.
מורחים את הכל מלבד 1/2 כוס מהגנאש הלא מוקצף מעל החלק העליון ודפנות העוגה.
מקשטים את העוגה: לוחצים את קליפת השוקולד על דפנות העוגה, בעזרת בובות קטנות של הגנאש שנותר כדי לעזור לחתיכות להידבק, במידת הצורך.