עוגת תפוזים חמוציות של סבתא
. גשו לסופר וקנו ביצים, קמח, חמוציות ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 2 שעות. המתכון הזה מתאים לצמחוניים. נסו יותר טוב מרוטב אוכמניות תפוז מתובל של סבתא, עוגת Bundt תפוזים חמוציות עם זיגוג כתום, ו עוגת תפוזים-חמוציות (מתכונים דומים).
הוראות
מחממים את התנור ל 350 מעלות F (175 מעלות C). שמן וקמח מחבת צינור 10 אינץ'. לנפות יחד את הקמח, סודה לשתיה, אבקת אפייה ומלח; להפריש.
בקערה גדולה, מערבבים יחד 1 כוס סוכר לבן, 1/3 כוס מיץ תפוזים, ביצים, חלב חמאה, ליקר חמוציות ושמן צמחי באמצעות מיקסר חשמלי.
מוסיפים את החומרים יבשים ומערבבים רק עד לחלחל. מקפלים את התאריכים הקצוצים, חמוציות וגרידת תפוזים.
יוצקים את הבלילה לתוך המחבת מוכן להתפשט באופן שווה.
אופים במשך 1 שעה בתנור שחומם מראש, או עד סכין מוכנס לתוך הכתר של העוגה יוצא נקי.
תן לעוגה להתקרר במחבת להגדיר על מתלה תיל במשך 15 עד 20 דקות.
מוציאים את העוגה מהמחבת ומניחים על צלחת הגשה. בסיר קטן, מערבבים יחד 1 כוס מיץ תפוזים ו 3/4 כוס סוכר לבן. מביאים לרתיחה, ערבוב עד הסוכר מומס. השתמש במזלף הודו או כף גדולה לטפטף את הרוטב על העוגה. לתקוע את העוגה עם מזלג או שיפוד כדי לעזור לו לספוג את כל הרוטב, או עד העוגה הוא רטוב ביסודיות.