קושימומחה
מוכן ב2 שעות
מנות10
ציון בריאות3
סוגי מאכליםתוספות
מגזין

עוגת תפוזים חמוציות של סבתא

עוגת תפוזים חמוציות של סבתא
. גשו לסופר וקנו ביצים, קמח, חמוציות ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 2 שעות. המתכון הזה מתאים לצמחוניים. נסו יותר טוב מרוטב אוכמניות תפוז מתובל של סבתא, עוגת Bundt תפוזים חמוציות עם זיגוג כתום, ו עוגת תפוזים-חמוציות (מתכונים דומים).

הוראות

1
מחממים את התנור ל 350 מעלות F (175 מעלות C). שמן וקמח מחבת צינור 10 אינץ'. לנפות יחד את הקמח, סודה לשתיה, אבקת אפייה ומלח; להפריש.
מרכיבים שתצטרך
על הסוכר של קונדיטוריםעל הסוכר של קונדיטורים
לוראן מטבח מקצועי®לוראן מטבח מקצועי®
1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים
ציוד שתשתמש בו
חבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקןחבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקן
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
2
בקערה גדולה, מערבבים יחד 1 כוס סוכר לבן, 1/3 כוס מיץ תפוזים, ביצים, חלב חמאה, ליקר חמוציות ושמן צמחי באמצעות מיקסר חשמלי.
מרכיבים שתצטרך
2 קופסאות 15 אונקיות הומייני, סחוטות ושטיפות2 קופסאות 15 אונקיות הומייני, סחוטות ושטיפות
1/2 כוס פרי 100% אוכמניות למריחה1/2 כוס פרי 100% אוכמניות למריחה
צבעי מאכל מקטיפה אדומה (כגון Lorann Professional Kitchen®) אמולסיית Red Velvet Bakery) או לפי הצורךצבעי מאכל מקטיפה אדומה (כגון Lorann Professional Kitchen®) אמולסיית Red Velvet Bakery) או לפי הצורך
שמן צמחי (הכמות תלויה בשיטת הבישול)שמן צמחי (הכמות תלויה בשיטת הבישול)
אפרסק, קלוף ופרוס או 1 כוס אפרסקים קפואים לא ממותקיםאפרסק, קלוף ופרוס או 1 כוס אפרסקים קפואים לא ממותקים
3/4 כוס יוגורט תפוזים3/4 כוס יוגורט תפוזים
2 כפות לימון סחוט טרי, או לפי הטעם2 כפות לימון סחוט טרי, או לפי הטעם
ציוד שתשתמש בו
גבינות מעורבות מגוררות, כמו גבינות לטאקוגבינות מעורבות מגוררות, כמו גבינות לטאקו
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
3
מוסיפים את החומרים יבשים ומערבבים רק עד לחלחל. מקפלים את התאריכים הקצוצים, חמוציות וגרידת תפוזים.
מרכיבים שתצטרך
אפרסק, קלוף ופרוס או 1 כוס אפרסקים קפואים לא ממותקיםאפרסק, קלוף ופרוס או 1 כוס אפרסקים קפואים לא ממותקים
גרידה כתומהגרידה כתומה
תאריכיםתאריכים
4
יוצקים את הבלילה לתוך המחבת מוכן להתפשט באופן שווה.
מרכיבים שתצטרך
פלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם)פלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם)
ציוד שתשתמש בו
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
5
אופים במשך 1 שעה בתנור שחומם מראש, או עד סכין מוכנס לתוך הכתר של העוגה יוצא נקי.
ציוד שתשתמש בו
חבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקןחבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקן
2 1/2 כוסות ציר עוף, ועוד כדי לשחרר את הרוטב והסמיך2 1/2 כוסות ציר עוף, ועוד כדי לשחרר את הרוטב והסמיך
6
תן לעוגה להתקרר במחבת להגדיר על מתלה תיל במשך 15 עד 20 דקות.
ציוד שתשתמש בו
תפוזים, פרוסים וחצוייםתפוזים, פרוסים וחצויים
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
7
מוציאים את העוגה מהמחבת ומניחים על צלחת הגשה. בסיר קטן, מערבבים יחד 1 כוס מיץ תפוזים ו 3/4 כוס סוכר לבן. מביאים לרתיחה, ערבוב עד הסוכר מומס. השתמש במזלף הודו או כף גדולה לטפטף את הרוטב על העוגה. לתקוע את העוגה עם מזלג או שיפוד כדי לעזור לו לספוג את כל הרוטב, או עד העוגה הוא רטוב ביסודיות.
מרכיבים שתצטרך
1/2 כוס פרי 100% אוכמניות למריחה1/2 כוס פרי 100% אוכמניות למריחה
ליקוריץ צהוב וירוקליקוריץ צהוב וירוק
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
פלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם)פלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם)
ציוד שתשתמש בו
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוףמלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
BasterBaster
סוכריות Air Head, חתוכות לרצועות דקותסוכריות Air Head, חתוכות לרצועות דקות
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות