. גשו לסופר וקנו ביצים, קמח, חמוציות ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 2 שעות. המתכון הזה מתאים לצמחוניים. נסו יותר טוב מרוטב אוכמניות תפוז מתובל של סבתא, עוגת Bundt תפוזים חמוציות עם זיגוג כתום, ו עוגת תפוזים-חמוציות (מתכונים דומים).
הוראות
1
מחממים את התנור ל 350 מעלות F (175 מעלות C). שמן וקמח מחבת צינור 10 אינץ'. לנפות יחד את הקמח, סודה לשתיה, אבקת אפייה ומלח; להפריש.
צבעי מאכל מקטיפה אדומה (כגון Lorann Professional Kitchen®) אמולסיית Red Velvet Bakery) או לפי הצורך
שמן צמחי (הכמות תלויה בשיטת הבישול)
אפרסק, קלוף ופרוס או 1 כוס אפרסקים קפואים לא ממותקים
3/4 כוס יוגורט תפוזים
2 כפות לימון סחוט טרי, או לפי הטעם
ציוד שתשתמש בו
גבינות מעורבות מגוררות, כמו גבינות לטאקו
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
3
מוסיפים את החומרים יבשים ומערבבים רק עד לחלחל. מקפלים את התאריכים הקצוצים, חמוציות וגרידת תפוזים.
מרכיבים שתצטרך
אפרסק, קלוף ופרוס או 1 כוס אפרסקים קפואים לא ממותקים
גרידה כתומה
תאריכים
4
יוצקים את הבלילה לתוך המחבת מוכן להתפשט באופן שווה.
מרכיבים שתצטרך
פלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם)
ציוד שתשתמש בו
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
5
אופים במשך 1 שעה בתנור שחומם מראש, או עד סכין מוכנס לתוך הכתר של העוגה יוצא נקי.
ציוד שתשתמש בו
חבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקן
2 1/2 כוסות ציר עוף, ועוד כדי לשחרר את הרוטב והסמיך
6
תן לעוגה להתקרר במחבת להגדיר על מתלה תיל במשך 15 עד 20 דקות.
ציוד שתשתמש בו
תפוזים, פרוסים וחצויים
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
7
מוציאים את העוגה מהמחבת ומניחים על צלחת הגשה. בסיר קטן, מערבבים יחד 1 כוס מיץ תפוזים ו 3/4 כוס סוכר לבן. מביאים לרתיחה, ערבוב עד הסוכר מומס. השתמש במזלף הודו או כף גדולה לטפטף את הרוטב על העוגה. לתקוע את העוגה עם מזלג או שיפוד כדי לעזור לו לספוג את כל הרוטב, או עד העוגה הוא רטוב ביסודיות.
מרכיבים שתצטרך
1/2 כוס פרי 100% אוכמניות למריחה
ליקוריץ צהוב וירוק
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק