עוף אפוי עם תפוחי אדמה, שומר ונענע
גשו לסופר וקנו שיני שום, מים, יין ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. כדי להשתמש ברוזמרין אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,פיצת קינוח פטל עם רוזמרין ופקאנים מסוכרים כקינוח. המתכון הזה מתאים לרגישים לגלוטן וחלב. זמן הכנת המתכון כ 1 שעה ו 15 דקות. עם כפית ציון 61% המנה הזו מוצקה. נסו שומר אפוי ותפוחי אדמה, חזיר שומר אפוי עם תפוחי אדמה לימון & בצל, ו תפוחי אדמה מתוקים אפויים עם נקניק עוף ותפוחים ותפוחי אדמה אפויים עם עוף מוקרם (מתכונים דומים).
הוראות
בסיר בינוני של מים מלוחים רותחים, לבשל את מגורי שומר על חום גבוה במשך 5 דקות.
במחבת גדולה, מחממים את שמן הזית עד מנצנץ. מתבלים את מקלות העוף ואת הירכיים עם מלח ופלפל ומבשלים על חום גבוה בינוני עד להשחמה, כ -5 דקות לכל צד.
מעבירים את העוף למחבת קלייה גדולה, מסדרים את החלקים מסביב לקצה.
מוסיפים את היין למחבת ומבשלים על אש מתונה במשך 2 דקות, מגרדים את כל חתיכות השחמה.
מוסיפים את המים למחבת ומבשלים 1 דקה, ואז לשפוך את הנוזל לתוך מחבת קלייה. מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה במרכז המחבת בשכבה זוגית. מתבלים במלח ופלפל. מסדרים את פרוסות הבצל על גבי תפוחי האדמה ומתבלים במלח ופלפל. לפזר את השום,עלי דפנה, רוזמרין ונענע על כל. מסדרים את מגורי השומר על הבצל. מכסים בנייר כסף ואופים במשך כ 35 דקות, או עד שהעוף מבושל ותפוחי האדמה והשומר רכים.
מעבירים את העוף והירקות למגש. השליכו את עלי המפרץ. הגדר את המחבת צלייה מעל חום גבוה ומרתיחים עד מיצי המחבת מצטמצמים ל 2/3 כוס, כ 3 דקות. מתבלים את המיצים במלח ופלפל ויוצקים לסירת רוטב מחוממת.
מגישים את העוף, עובר את המיצים בנפרד ליד השולחן.