עוף וכופתאות
גשו לסופר וקנו חלב דל שומן, מרק עוף דל נתרן, סלרי ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן הכנת המתכון כ 50 דקות. נסו מרק העוף של עינת אדמוני עם גונדי (כופתאות עוף וחומוס איראניות), עוף שואי ג'יאו (כופתאות עוף מבושלות), ו כופתאות עם עוף (מתכונים דומים).
הוראות
מחממים את השמן בסיר גדול מעל חום בינוני גבוה עד חם.
מפזרים את העוף עם 1/4 כפית כל מלח ופלפל ולהוסיף שמן חם. לבשל, ערבוב, עד העוף הוא כבר לא ורוד בצד החיצוני אבל לא מבושל דרך, על 2 דקות.
מעבירים לקערה עם כפית מחוררת, שומרים את השמן במחבת.
מערבבים את הדלעת, סלרי ובצל ומבשלים, ערבוב מדי פעם, עד הבצלים רכים, כ 5 דקות.
מוסיף את המרק, שמיר sprigs ומים 3 כוסות. מביאים לרתיחה, ולאחר מכן להפחית את החום בינוני כדי לשמור על רתיחה יציבה. מבשלים עד סכין בקלות חודר דרך הסקווש, על 15 דקות.
בינתיים, לטאטא יחד את הקמח, סודה לשתייה, 1/4 כפית מלח ו 1/8 כפית פלפל בקערה קטנה. עם קצות האצבעות שלך, לחתוך את החמאה לתוך הקמח עד התערובת יוצרת פירורים גסים. מערבבים בחלב רק עד שהבצק נוצר.
מערבבים את העוף והאפונה לתוך המרק ומביאים לרתיחה. זרוק את הבצק לתוך מרק רותח על ידי כפיות, מרווחים אותם באופן שווה כדי להפוך על 16 כופתאות. כיסוי ומבשלים על בינוני נמוך במשך 5 דקות. לחשוף ומבשלים עד כופתאות מבושלים דרך, על 3 דקות. תשליך את השמיר. למעלה עם שמיר קצוץ ומגישים.