עוף חמאה צ'ילי אדום בגריל עם זיגוג דבש מנגו חריף
אם יש לך בערך 6 שעות ו-30 דקות לבלות במטבח, עוף חמאה צ'ילי אדום בגריל עם זיגוג דבש מנגו חריף עשוי להיות מתכון מרהיב ללא גלוטן לנסות. חלק אחד של המנה הזו מכיל כ-91 גרם חלבון, 63 גרם שומן ובסך הכל 1186 קלוריות. מתאים ל-4 מנות. למתכון הזה מ- Foodnetwork יש 582 מעריצים. אנשים רבים מאוד אהבו את המנה העיקרית הזו. זה מושלם עבור הרביעי ביולי. אם יש לך שמן קנולן, שום, שום מגורען ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתה יכול להכין אותו. עם ציון של 96%, המנה הזו יוצאת מן הכלל. מתכונים דומים: עוף אדום צ'ילה בגריל עם זיגוג דבש מנגו חריף, עוף אדום צ'ילה-חמאה בגריל עם זיגוג מנגו-דבש חריף, וכנפי עוף צ'ילי אדום עם זיגוג דבש צ'יפוטלה.
הוראות
צפו איך מכינים את המתכון הזה.
מחממים את השמן במחבת גדולה עם צד גבוה על אש בינונית-גבוהה.
מוסיפים את השום והבצל מבשלים עד שהם רכים, כ-4 דקות.
מוסיפים את המנגו ומבשלים עד שהם רכים ועסיסיים תוך ערבוב מדי פעם.
מוסיפים את היין, מיצי התפוזים והאננס, 3 כפות דבש והצ'ילה דה ארבול ומבשלים, תוך ערבוב מדי פעם, כ-3 דקות.
מעבירים לבלנדר ומערבבים בזהירות עד לקבלת תערובת חלקה, כ-2 דקות. מסננים לקערה, מתבלים במלח ופלפל ועוד דבש אם צריך. התערובת צריכה להיות פירה סמיך. אם סמיך מדי, מדללים עם מגע מים.
מניחים להתקרר לטמפרטורת החדר לפני ההגשה.
טורפים יחד את החמאה, אבקות הצ'ילי, הכוסברה, השום המגורען, אבקת הבצל, הפפריקה והקינמון בתבנית אפייה גדולה.
מוסיפים את העוף והופכים לציפוי. מכסים ומכניסים למקרר ל-4 שעות לפחות ועד 24 שעות, הופכים כמה פעמים.
מוציאים את העוף מהמרינדה ומייבשים.
מניחים את העוף על רשת אפייה מעל תבנית אפייה, מחזירים למקרר ומניחים לשבת ללא כיסוי למשך שעה לפחות ועד 4 שעות.
מוציאים את העוף מהמקרר 30 דקות לפני הצלייה.
מחממים את הגריל לצלייה עקיפה.
מברישים את העוף משני הצדדים בשמן ומפזרים מלח ופלפל.
מניחים על הגריל ישירות על האש ומבשלים עד להזהבה, כ-5 דקות. הופכים את העוף וממשיכים לצלות עד שהתחתית מזהיבה. עוברים לצד הקריר יותר של הגריל, סוגרים את המכסה וממשיכים בצלייה עד להשחמה, כ-15 דקות יותר. במהלך הדקות האחרונות, מברישים עם מעט מזיגוג דבש מנגו.
מוציאים לצלחת ומזלפים עוד מהזיגוג.