עוף צלוי עם חמאת לימון
עוף צלוי עם חמאת לימון עשויה להיות המנה העיקרית שתבוא לכם טוב. מחפשים מתכון ששומר על הגזרה? ואינו מכיל גלוטן, יש בו בסה"כ : 1316 קלוריות, 86 גרם חלבון ו 100 גרם של שומן למנה. המתכון הזה מכסה %35 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא יספק כ 4 מנות. גשו לסופר וקנו שמן זית, עוף, מלח כשר ופלפל טרי, ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. כדי להשתמש ב גרידת לימון אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,עוגיות מרמלדה כתומות עם זיגוג גרידת תפוז כקינוח. רק כמה אנשים הכינו את המתכון הזה, ו-3 היו אומרים שזה פגע במקום. נסו מחבת עוף צלוי עם חמאת שום לימון, עוף צלוי עם מתכון חמאת לימון, ו עוף צלוי בדבש עם חמאת לימון-טרגון (מתכונים דומים).
הוראות
מחממים התנור ל 425 מעלות F.
מניחים מחבת גדולה או מחבת צלייה בתנור כדי לחמם בזמן שאתה מכין את העוף.
התחל על ידי הכנת חמאת לימון.
מניחים 4 כפות של החמאה בקערת ערבוב ולהוסיף על 1 כפית של גרידה מן הלימונים. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.
שטחו את העוף על ידי חיתוך עמוד השדרה ושיטחו את השד על ידי לחיצה חזקה עם העקב של היד שלך.
מפזרים את שני הצדדים של העוף במלח ופלפל. באמצעות האצבעות שלך, באופן רופף להפריד את העור מן השד והירכיים. למרוח את חמאת הלימון באופן שווה בחלל בין העור לבשר, להבטיח שזה עבד באופן שווה על הציפור. עם צד העור כלפי מעלה, טפטוף שמן זית על העוף.
הסר את המחבת שחומם מראש מהתנור ומניח את העוף במחבת, בצד העור למטה.
מניחים את פרוסות הלימון על הציפור יחד עם שומר, בצל, שום, טימין ואורגנו. כפי שהוא מבשל, זה יהיה טעם הציפור.
מניחים בתנור וצולים במשך 30 דקות.
מוציאים מהתנור, הופכים את העוף לצד העור ומוסיפים חצי מהיין למחבת. חזור לתנור וצלה עד למדחום קריאה מיידית מוכנס לתוך המפרק בין הרגל והירך רושמת 165 מעלות F, כ -30 דקות יותר. כאשר העוף נעשה, להסיר מן המחבת לצלחת הגשה ולאפשר לנוח במשך 15 דקות לפני גילוף וציפוי.
בינתיים, להכין רוטב מחבת.
מניחים את מחבת העוף מעל חום בינוני גבוה ומוסיפים את שאר החמאה והיין. מערבבים עד החמאה נמסה והרוטב מתעבה מעט.
יוצקים את רוטב המחבת על מגש של עוף.