עוף צלוי עם ירקות שורש חורף
צריך ללא גלוטן, מוצרי חלב, פליאוליתית, ותוספת ראשונית? עוף צלוי עם ירקות שורש חורף יכול להיות מתכון מדהים ששווה לנסות. מנה אחת מכילה עד 8 גר' של חלבון, 11 גרם של שומן, וסך הכל 410 קלוריות. המתכון הזה מכסה %33 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא יספק כ 4 מנות. מתכון זה מ-BBC אוכל טוב יש 75 אוהדים. זה מושלם עבור חורף. גשו לסופר וקנו שיני שום, שוודי, פרושוטו, ועוד מספר מצרכים לעשות את זה היום. זמן הכנת המתכון כ 1 שעה ו -30 דקות. מתכונים דומים: ירקות שורש קלוי חורף, ירקות שורש קלויים Crockpot חורף, ו ירקות שורש קלויים חורף עם סיידר תפוחים.
הוראות
מחממים התנור ל 200C / גז 6 / מאוורר 180C.
שים את הסלריק, השוודי, בטטה, גזר לבן ושום בקופסת קלייה גדולה.
מפזרים שמן זית וכמון, ומתבלים במלח ופלפל. לזרוק את הירקות יחד כך שהם מצופים קלות בשמן. מכניסים את התנור לכיוון החלק העליון וצולים במשך 30 דקות.
בינתיים, להניח כמה עלים מרווה על כל חזה עוף, ואז לעטוף כל אחד עם פרוסה של פרושוטו כדי לצרף.
קח את מחבת הצלייה מהתנור והפוך את הירקות. עכשיו להניח את העוף על גבי. צולים במשך 30-35 דקות יותר, עד שהירקות רכים והעוף נעשה.
מגישים עם ברוקולי מאודה או כרוב סבוי מבושל קלות.