עוף צלוי שום
זמן ההכנה הכולל ייקח כ 2 שעות ו-15 דקות. גשו לסופר וקנו עוף צלוי, מלח כשר ופלפל, שום ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. כדי להשתמש ב הלימון אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,עוגיות לימון עם ציפוי לימון {מחווה לרוקסן} כקינוח. נסו עוף צלוי שום, עוף צלוי שום, ו עוף צלוי עם לימון ושום (מתכונים דומים).
הוראות
תראה איך להכין את המתכון הזה.
ברגע שאתה מקבל את העוף הביתה, מלח אותו פנימה והחוצה, לעטוף אותו ולשמור אותו במקרר עד 2 ימים.
כאשר אתה מוכן לבשל את העוף, הראשון מחממים את התנור ל 425 מעלות F.
ללטף את החלק החיצוני של העוף יבש עם מגבות נייר. מלח ופלפל בנדיבות החלק הפנימי של העוף ודוחף את החלל עם כל השום והלימון. לקשור את הרגליים יחד עם חוט המטבח לתחוב את קצות הכנפיים מתחת לגוף של העוף.
מניחים אותו במחבת צלייה גדולה מספיק כדי להחזיק אותו ואת הירקות. לפזר את פרוסות הבצל, גזר ותפוחי אדמה סביב העוף.
מברישים את החלק החיצוני של העוף עם החמאה ומפזרים מלח ופלפל.
צולים את העוף במשך 1 1/2 שעות, או עד המיצים לרוץ ברור כאשר אתה חותך בין רגל לירך.
הסר את העוף למגש ומכסה בנייר אלומיניום.
מניחים את הירקות בחזרה בתנור וממשיכים לבשל במשך 15 דקות נוספות.
כאשר הירקות מבושלים, לגלף את העוף ומניחים את הפרוסות על המגש מוקף בירקות.
טפטוף קצת מיצי מחבת על העוף והירקות.