עוף שום עם תפוחי אדמה אפורים
המתכון עוף שום עם תפוחי אדמה אפויים ניתן להכין בערך 2 שעות. מתאים ל-4 מנות. במנה עיקרית זו יש 958 קלוריות, 52 גרם חלבון ו 64 גרם של שומן למנה. אם יש לכם רוזמרין sprigs, חרדל דיז'ון, לימונים unwaxedוקומץ של מרכיבים אחרים, הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. זה הובא לכם על ידי BBC אוכל טוב. המתכון הזה מתאים לרגישים לגלוטן וחלב. בסך הכל, מתכון זה מרוויח ציון spoonacular גדול של 91%. אם אהבתם את המתכון הזה, אנו ממליצים לנסות גם : תפוחי אדמה שום, Petite Meatloaves ו שום רועה תפוחי אדמה הולנדית, ו אפודת שום אפוי עור אדום קלוי.
הוראות
עבור המרינדה, לטאטא את חמשת החומרים הראשונים יחד, העונה עם פלפל שחור קמצוץ גדול או שניים של סוכר. דק לגרר את גרידת חצי לימון ולהניח בצד, ולאחר מכן לסחוט את מיץ לימון מן החצי לתוך המרינדה.
שים את העוף בצלחת לא מתכתית וכף את המרינדה מעל. חצי את הלימון האחר ומוסיפים את שלושת החצאים לתרנגולת, ומרינים עד שמוכנים לבשל. (זה יכול להיעשות עד שעתיים מראש או לילה אם זה מתאים לך יותר.)
קצת יותר משעה לפני שאתה רוצה לאכול, מחממים את התנור ל 200C/גז 6/מאוורר 180C.
חותכים פרוסה דקה את החלק העליון של השום (זה עושה את זה קל יותר לסחוט אותו מאוחר יותר) ולחצות את תפוחי האדמה או לחתוך אותם לחתיכות גדולות, בהתאם לגודלם.
מסננים את רוב המרינדה לתוך פח קלייה ולהוסיף את תפוחי האדמה ושום, זורק כדי לוודא שהם מצופים בשמן. צלוי, חשוף, במשך כ -20 דקות.
מוסיף את העוף, רוזמרין ולימון לפח, גירוד בכל חתיכות של מרינדה. לזרוק לערבב, לארגן את העור בצד העוף למעלה מתבלים היטב עם מלח, ואז צולים עוד 40-45 דקות או עד תפוחי האדמה מבושלים לחלוטין, ואת העוף הוא זהב פריך ואת השום הוא מרוסק.
מערבבים את גרידת הלימון השמורה והפטרוזיליה, מפזרים את העוף ומגישים מיד עם ירקות ירוקים עונתיים או סלט. הדרך הטובה ביותר לאכול את השום היא למעוך אותו מעורו עם סכין ולהפיץ אותו על תפוחי אדמה צלויים ועוף.