פאטוש, סלט לבנוני עם פיתות קלויות
זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. נסו מבשלים את הספר: פטוש, סלט פיתה לבנוני, סלט פטוש לבנוני בדרך שלי, ו סלט פטוש לבנוני עם עוף בגריל (מתכונים דומים).
הוראות
מחממים את השמן, מסירים מהחום ומוסיפים את השום.
מברשת צד אחד של כל חצי עם שמן שום.
חותכים כל חצי לשמונים ולהפיץ (צד שמן למעלה) על מחבת גיליון.
מניחים בתנור ואופים עד זהוב ופריך. שמור.
מערבבים את משחת השום, חומץ, מיץ לימון, מלח ופלפל, ולאחר מכן לטאטא בשמני הזית.
מערבבים את כל הירקות וזורקים עם חצי ויניגרט; מלח ופלפל לפי הטעם.
מערבבים את הפיתה, הירקות ועוד ויניגרט. לזרוק.
הוסף יותר ויניגרט אם fattoush נראה יבש.
מרכיבים
2371 לב מפאלדי טרי אם אפשר
מלפפונים, קלופים לחתוך לקוביות קטנות591 לב מפאלדי טרי אם אפשר
יוקון1181 לב מפאלדי טרי אם אפשר
פטרוזיליה עלה שטוח, קצוצה בערך2קרום: פירורי קרקר גרהם
שום, קצוץ דק8קצת קישואים קצוצים
ויניגרט שום8קצת קישואים קצוצים
שמן שום2לדוגמה, ירקות (למשל, תרד)
2 עד 3 כפות פטרוזיליה טחונה1אוראו ממולאים כפולים
2 עד 3 כפות טבעות פלפל בננה קצוצות או פלפל חריף קצוץ מכל סוג שהוא591 לב מפאלדי טרי אם אפשר
שרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקיים1581 לב מפאלדי טרי אם אפשר
מנטה, קרוע1181 לב מפאלדי טרי אם אפשר
שמן זית טהור454פלפל האבנרו
פיתות591 לב מפאלדי טרי אם אפשר
בצל אדום, פרוס דק4731 לב מפאלדי טרי אם אפשר
חסה, קצוצה8קצת קישואים קצוצים
ירקות2לדוגמה, ירקות (למשל, תרד)
1/2 כוס יין מרסלה מתוק7101 לב מפאלדי טרי אם אפשר
עגבניות, חתוכות לקוביות2קרום: פירורי קרקר גרהם
חומץ יין לבן