פאי בצל זהב
פאי בצל זהב דורש כ 5 שעות מההתחלה ועד הסוף. מנה אחת מכילה עד 10 גרם חלבון 20 גרם של שומן, וסך הכל 395 קלוריות. המתכון הזה מכסה %15 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא יספק כ 8 מנות. אם יש לכם שמרים, חמאה, חלמונים ביצה, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. 28 אנשים התרשמו מהמתכון הזה. נסו פאי בצל זהב, פאי בצל זהב, ו בצל אדום וריבת צימוקים מוזהבים (מתכונים דומים).
הוראות
מערבבים יחד שמרים, חלב וסוכר בקערה של מערבל לעמוד מצויד מצורף ההנעה (או בקערה לערבב ביד) ולתת לעמוד עד קצף, על 5 דקות. (אם התערובת לא קצף, להתחיל מחדש עם שמרים חדשים.)
מוסיפים קמח, מלח, ביצה וחמאה ומערבבים במהירות נמוכה (או מערבבים) עד לקבלת הבצק. הגדל מהירות בינונית-גבוהה והכה 3 דקות (או ללוש ביד 5 דקות).
מפזרים בצק בקלילות עם קמח וקערה לכסות במגבת מטבח (לא בד טרי).
תן לבצק לעלות במקום ללא טיוטה בטמפרטורת החדר החם עד להכפלה, 1 1/2 עד 2 שעות.
מבשלים בצל ובייקון בחמאה עם 1 כפית מלח ופלפל 1/2 כפית במחבת כבדה 12 אינץ', מכוסה, מעל חום בינוני גבוה, ערבוב מדי פעם, עד בצל מתרככים, על 20 דקות.
הסר מכסה ומבשל, ערבוב מדי פעם, עד בצל זהוב, 20 עד 30 דקות. בצלים קרים.
להקציף יחד שמנת חמוצה וחלמונים, ואז מערבבים לתוך בצל.
מחממים תנור ל 375°f עם מתלה באמצע.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות עם מערוך מקומח קלות לסיבוב 12 אינץ'. להתאים את הבצק למחבת springform (מתיחה מעט אם יש צורך לתלות על קצה) ולהפיץ מילוי שווה בו. מקפלים קצוות בצק על מילוי, משאירים קצת מילוי חשוף במרכז.
תנו לפאי לעמוד 20 דקות בטמפרטורת החדר.
אופים עד הקרום הוא חום זהוב ומילוי מבעבע, על 11/4 שעות. מגניב מעט לפני ההגשה.
* הבצק יכול להיות מותר לעלות לאט, בקערה מכוסה בניילון נצמד, במקרר 8 עד 12 שעות. להביא לטמפרטורת החדר לפני השימוש.* תערובת בצל ניתן לבשל 3 ימים קדימה ומקורר. להביא לטמפרטורת החדר לפני הוספת שמנת חמוצה וחלמונים.* פאי יכול להתבצע 1 יום קדימה ומקורר. מחממים, חשופים, בתנור 177° 30 דקות.