פולנטה קלה עם רוטב עגבניות
זוהי אפשרות טובה אם הנכם רגישים לגלוטן, . זמן ההכנה הכולל ייקח כ 20 דקות. לכי לחנות ותקני ציר עוף, חלב, קמח תירס ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. עם כפית ציון של 54% המנה הזאת די טובה. נסו רוטב עגבניות-בזיליקום עם פולנטה, פולנטה עם רוטב עגבניות חריף, ו פולנטה עם רוטב עגבניות שיטאקי (מתכונים דומים).
הוראות
מחממים את התנור ל 350 מעלות F (175 מעלות C). גריז 9 אינץ ' צלחת אפייה מרובעת.
בסיר גדול, לשלב את החלב ואת ציר עוף. מביאים לרתיחה מעל חום בינוני גבוה. כאשר הוא ברתיחה מתגלגלת, בהדרגה להקציף בקמח התירס, לוודא שאין גושים. להפחית את החום נמוך ומבשלים, ערבוב כל הזמן עד עבה, על 5 דקות.
הסר מהחום ומערבבים בגבינת הפרמזן.
יוצקים את הפולנטה לתבנית אפייה מוכנה, ומפיצים רוטב ספגטי מעל.
אופים במשך 10 דקות בתנור שחומם מראש, או עד שהרוטב מבעבע.