פחזנית בטטה
צריכים תוספת צמחונית ללא גלוטן ולקטו אובו ? פחזנית בטטה יכולה להיות מתכון מצוין לנסות. מנה אחת מכילה 229 קלוריות , 5 גרם חלבון ו -10 גרם שומן . מתאים ל-8 מנות. תמורת 64 סנט למנה , מתכון זה מכסה 11% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. אם יש לכם בטטות, ביצים, סוכר וחופן מרכיבים אחרים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. 15 אנשים ניסו ואהבו את המתכון הזה. זה מובא אליך על ידי Allrecipes. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך שעה ו-20 דקות . עם ציון של 50% , המנה הזו די טובה. אם אהבתם את המתכון הזה, תסתכל על המתכונים הדומים הבאים: קיש בצק עלים , ריבועי בצק עלים שוקולד , ונפוליאון - עוגת בצק עלים שמנת .
הוראות
מניחים את קוביות הבטטה בסיר גדול ומכסים במים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש לבינונית-נמוכה ומבשלים עד לריכוך, כ-30 דקות.
מחממים תנור ל-350 מעלות צלזיוס (175 מעלות צלזיוס). משמנים תבנית אפייה בגודל 9x9 אינץ'.
מניחים את הבטטות המבושלות, החלמונים, החמאה והמלח לתוך קערת העבודה של מערבל חשמלי, ומקציפים במהירות גבוהה עד שהבטטה קרמית וחלקה, 3 עד 5 דקות. מורחים את תערובת הבטטה לתוך תבנית האפייה המוכנה, ומיישרים את החלק העליון בעזרת כף.
מפזרים צימוקים ואגוזי מלך על החלק העליון של התבשיל, ומהדקים אותם קלות לתוך פני הבטטות.
בקערת מיקסר מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף, כדקה. יוצקים פנימה את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד שהמרנג מבריק ומחזיק פסגות רכות, 2 עד 3 דקות נוספות.
מורחים את המרנג על התבשיל.
אופים בתנור שחומם מראש עד שהתבשיל חם והמרנג שחום קלות, כ-30 דקות.