גבינת פטה חמה עם ירקות מוקפצים עשויה להיות רק תוספת שאתם מחפשים. והוא מתאים להגשה ל 4 מנות סועדים.. מנה אחת מכילה 313 קלוריות, 11 גר' של חלבון, ו 26 גרם שומן. אם יש לך מלח ופלפל, זיתים ולחם פריך, גבינת פטה, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. המתכון הזה מתאים לצמחוניים. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. נסו ירקות מוקפצים, כרוב ירוק מוקפץ, ו ירקות מטוגנים עם שום (מתכונים דומים).
הוראות
1
Preheat the oven to 37
2
Cut the feta into large triangles and arrange them in a single layer in a baking dish. In a small bowl, combine 2 tablespoons of the olive oil with the oregano, crushed red pepper, lemon zest and half of the garlic slices.
מרכיבים שתצטרך
3
Spread the marinade all over the feta cheese and let stand for at least 5 minutes or up to an hour.
מרכיבים שתצטרך
4
In a large, deep skillet, heat the remaining 2 tablespoons of olive oil until shimmering.
מרכיבים שתצטרך
5
Add the remaining garlic and cook over moderate heat, stirring, until pale golden, 1 to 2 minutes.
מרכיבים שתצטרך
6
Add the greens, a handful at a time, and cook, stirring, until tender, about 4 minutes.
מרכיבים שתצטרך
7
Pour off any liquid, season with salt and pepper and keep warm.
מרכיבים שתצטרך
8
Bake the feta for about 5 minutes, or until heated through. Spoon the greens onto 4 plates and add the feta, olives and bread.
מרכיבים שתצטרך
9
Drizzle any feta juices over the bread and serve immediately.