פטריות בר מוקפצות
פטריות בר מוקפצות נטול גלוטן,, ראשוני וצמחוני מנה צדדית. מנה זו מכילה כ 6 גר' של חלבון, 40 גרם של שומן, וסך הכל 431 קלוריות. המתכון הזה מכסה %23 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא יספק כ 4 מנות. הכנת המנה לוקחת כ 40 דקות. 4 אנשים הכינו את המתכון הזה והיו עושים את זה שוב. גשו לסופר וקנו פטריות, פטרוזיליה עלה שטוח, שום, ועוד מספר מצרכים כדי להכין את המנה הטעימה הזו. נסו פטריות בר מוקפצות עם תרד, שעועית ירוקה מטוגנת עם פטריות בר, ו צדפות מוקפצות עם פטריות בר ופריזי (מתכונים דומים).
הוראות
מברשת את הכובעים של כל פטריות עם ספוג נקי.
הסר וזרוק את הגבעולים. פורסים את הפטריות הקטנות בעובי וחותכים את הגדולות בקוביות גדולות.
מחממים את שמן הזית בתנור הולנדי גדול (11 אינץ') או בסיר.
מוסיפים את שאלוט ומבשלים על אש נמוכה במשך 5 דקות, או עד שאלוט שקוף.
מוסיפים את החמאה, פטריות, מלח ופלפל ומבשלים על אש בינונית במשך 8 דקות, עד שהם רכים ומתחילים לשחרר את המיצים שלהם, ערבוב לעתים קרובות. מערבבים את השום ומבשלים 2 דקות יותר. לזרוק את הפטרוזיליה, מפזרים מלח, ומגישים חם.