פיצה עם ביצים, פלפלים אדומים קלויים, זיתים וארוגולה
זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. עם כפית ציון של 75% המנה הזאת די טובה. נסו פיצה עם ביצים, פלפלים אדומים קלויים, זיתים וארוגולה, פלפלים אדומים קלויים: שתי טכניקות קלייה וכיצד להשרות אותם, ו פיצה ניסואז עם זיתים, פלפלים אדומים וגרוייר (מתכונים דומים).
הוראות
יוצקים 2 כפות מים חמים לתוך קערה גדולה של מערבל לעמוד מצויד וו בצק; מפזרים שמרים מעל.
בואו לעמוד עד שמרים מתמוסס, על 15 דקות (תערובת לא יהיה קצף).
מוסיפים את שני הקמחים, 1/2 כוס מים קרים, ו 1 כפית מלח גס; מערבבים על מהירות בינונית-נמוכה 4 דקות.
תן לנוח 5 דקות, ולאחר מכן לערבב על מהירות בינונית עד הבצק הוא חלק, אלסטי, ומעט דביק, על 3 דקות. שמן קל קערה בינונית. לאסוף בצק לכדור ולהעביר קערה מוכנה; להפוך מעיל עם שמן. מכסים את הקערה בניילון נצמד ונותנים לנוח בטמפרטורת החדר 30 דקות. בצק רגוע בן לילה. לעשות קדימה יכול להתבצע 2 ימים קדימה. שמור צונן.
להעביר קערה לאזור חם ללא טיוטה ולתת לבצק לעלות, מכוסה, עד נפוח מעט מאוד, לפחות 2 שעות.
מניחים אבן פיצה או תבנית אפייה ללא מסגרת בתנור; מחממים עד 260°.
מפזרים משוט פיצה או תבנית אפייה אחרת בנדיבות עם קמח תירס.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לסיבוב 12 אינץ'; להעביר לחתור.
מברשת בצק עם שמן; פלפלים לפזר, ואז זיתים מעל.
מפזרים פרמזן ורוזמרין. סדר טבעות בצל על גבי פיצה, ריווח בנפרד. להחליק פיצה על אבן או אפייה בתנור; אופים עד השחמה קלה אבל לא פריך, על 7 דקות.
הסר פיצה מהתנור בעדינות לפצח 1 ביצה לתוך כל טבעת בצל. מחזירים פיצה לתנור וממשיכים לאפות עד שהביצים נקבעות ברכות והקרום מוזהב, כ-6 דקות.
מפזרים פיצה עם מלח ופלפל. פזר את ארוגולה.