פלאן תפוח קרמל עם Pepitas קלוי
זה יהיה להיט בחג הליל כל הקדושים שלך. מתכון זה אופייני למטבח האירופי. גשו לסופר וקנו חמאה, קינמון טחון, אגוז מוסקט טחון ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 24 שעות. נסו Pepitas קלוי חריף, חומוס חמאה צלוי עם פפיטס קלוי, ו מנגו וסלסה פלפל מתוק עם Pepitas קלוי (מתכונים דומים).
הוראות
לתפוחים: קליפה, ליבה ורבע תפוחים.
חותכים כל רבע לרוחב לפרוסות עבות 1/4 אינץ'.
מערבבים תפוחים, סוכר, חמאה, שמנת, מקל קינמון ופול וניל במחבת גדולה ומניחים מעל חום בינוני גבוה. מבשלים, ערבוב בעדינות ולעתים קרובות, עד caramelizes סוכר ותפוחים מבושלים היטב עדיין להחזיק את הצורה שלהם. תניח בצד.
עבור פלאן: להגדיר 9 אינץ צלחת עוגה או 10 עד 15 כוסות קטנות על משטח ברמה.
מניחים 1 כוס סוכר בסיר בינוני ומוסיפים מלח ומים. הגדר מעל חום בינוני גבוה ולאפשר לבשל עד קרמל מעט.
הסר מן החום בעדינות לסובב עד קרמל מגיע צבע ענבר, איפשהו בין דבש סירופ מייפל.
יוצקים קרמל לתוך כלי אפייה (ים) רק כדי מעיל התחתון. בעוד קרמל הוא עדיין רך, בזהירות לארגן פרוסות תפוח באופן שווה על גבי זה ולחץ למטה מעט כדי לתקוע אותם במקום, ולאחר מכן העליון עם כל קרמל נשאר במחבת.
מניחים מתלה במרכז התנור ומחממים עד 163°. הגדר מחבת מוכנה (ים) במחבת עוגה מלבנית גדולה, תנור הולנדי או כלי גדול יותר.
מערבבים חלב, שמנת, סוכר ותבלינים בסיר בינוני וחום מעל בינוני, ערבוב מדי פעם.
מניחים ביצים בקערת ערבוב בינונית ומקציפים לטרוף. לאחר הנוזל חם וסוכר הוא מומס, בהדרגה לשפוך לתוך ביצים, לטאטא כל הזמן. מיד לעבור דרך מסננת רשת בסדר לתוך קנקן או מיכל אחר שממנו אתה יכול לשפוך בנוחות. תנור פתוח ולהגדיר תבנית אפייה גדולה מחזיק כלי קטן יותר(ים) במרכז המדף, ולאחר מכן בזהירות לשפוך מים חמים על באמצע הדרך את הצדדים של כלי פלאן (ים). מכסים בחוזקה בנייר אלומיניום ולתקוע כמה חורים גדולים בנייר כסף. אם אפיית flans בודדים קטנים יותר, לבדוק ולסובב לאחר 10 דקות, ולאחר מכן להמשיך לסובב כל 5 דקות. אם אפיית פלאן אחד גדול, לבדוק ולסובב לאחר 30 דקות, ולאחר מכן להמשיך לסובב כל 10 דקות, הפחתת זמן כל 5 דקות פעם פלאן מתחיל להגדיר סביב הקצוות. פלאן נעשה כאשר הקצוות נקבעים אבל המרכז הוא עדיין די jiggly, אבל לא נוזלי.
הסר מהתנור ומיד(ובזהירות) הסר פלאן (ים) ממים חמים כדי להתקרר על מתלה. לאחר התקרר לטמפרטורת החדר, רופף לעטוף עם פלסטיק לקרר לילה.
מניחים מתלה במרכז התנור מחממים עד 325 ° F. באופן שווה להפיץ pepitas על תבנית אפייה וטוסט במשך כ 5 דקות—תוכלו לשמוע אותם קופצים בתנור והם ימשיכו לעשות זאת פעם הוסרו. בעוד עדיין חם, לזרוק עם מלח לפי הטעם.
לשרת: אם אתה עשית פלאן גדול, לקבל מגש או צלחת גדולה עם קוטר גדול יותר מאשר מחבת השתמשת. אם אתה עשית flans בודדים, לקבל צלחות רבות כמו flans אתה תגיש. הפעל סכין חיתוך סביב קצה כלי האפייה, כדי להיות בטוח לגרד לאורך כלי השיט כך הקצה פלאן לא משונן. הפוך מגש או צלחת מעל פלאן ובמהירות אבל בזהירות להפוך את כל העניין על כך פלאן נשען הפוך על מגש או צלחת. עבור פלאן גדול, אתה יכול לעזור לו לרפרף החוצה על ידי החזקת הן המחבת ואת המגש ולתת לו כמה שייקים המשרד; עבור כוסות אלומיניום אתה יכול לתקוע חריץ זעיר בחלק העליון כדי לשחרר אותו. אתה יכול להגיד את זה הוא החוצה כאשר קרמל שוטף החוצה סביב פלאן. הרם את המחבת או כוס ישר למעלה. אם כל תפוח נדבק למחבת, להשתמש בסכין קילוף בעדינות לחטט אותו ולהחליף על פלאן (ים).
מקשטים כל פרוסה או פלאן אישי עם pepitas.