פלפל ירוק-רוטב ברנדי
תמיד כיף שיש עוד מתכון של רוטב רוטב, אז תנו הזדמנות ל פלפל ירוק-רוטב ברנדי. והוא יספק כ 8 מנות. מחפשים מתכון ששומר על הגזרה? ואינו מכיל גלוטן, יש בו בסה"כ : 219 קלוריות, 10 גרם חלבון ו 16 גרם של שומן למנה. המתכון הזה מכסה %5 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. לכו לחנות ותביאו חצאי בשר, ברנדי, חמאה ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 45 דקות. נסו סטייק עם רוטב ברנדי ופלפל, סטייקים צרובים ורוטב פלפל ירוק עם תפוחי אדמה קלויים ושעועית ירוקה, ו ברנדי פלפל דבש מזוגג בשר חזיר (מתכונים דומים).
הוראות
במחבת 1 1/2-עד 2-ליטר מעל חום בינוני, להמיס 1 כף חמאה; להוסיף 2 כפות שאלוט טחון ומערבבים לעתים קרובות עד צליעה אבל לא חום, 2 עד 3 דקות.
מוסיפים 1/2 כוס ברנדי 1 כף חומץ שרי; להגביר את החום בינוני גבוה ומרתיחים, ערבוב לעתים קרובות, עד הנוזל הוא כמעט התאדה, 5 עד 6 דקות.
הוסף 2 כוסות בשר עגל או חצץ בקר (ראה הערות); להפחית חום ומבשל, ערבוב מדי פעם ברפרוף את כל שאריות שמגיעים אל פני השטח, במשך 10 דקות. מערבבים ב 2 כפות מנוקזות גרגרי פלפל ירוק במי מלח ומלח לפי הטעם. ממש לפני ההגשה, על אש נמוכה, לטאטא 2 כפות יותר חמאה; לשפוך לתוך סירת רוטב.