איך להכין ולאכול סברס

סברס ידוע גם בתור תאנה קקטוס, פרי טונה מקסיקנית, פרי קקטוס ואגס קוצני. אחד המרכיבים הסודיים של מרגריטה מהודרת, הוא גדל באופן טבעי במקסיקו, שם נוהגים לאכול סברסים. סברסים מוכרים כמזון-על מכיוון שהם אחד הפירות העמוסים ביותר בחומרים מזינים בסביבה, עשירים בסיבים תזונתיים, נוגדי חמצון, סידן וויטמין c. המשך לקרוא כדי ללמוד עוד, כולל איך להכין ולאכול סברס.

מהו סברס?

רק מעטים מודעים לכך שהפרי של הקקטוס נופל, קקטוסים עם משוטים בצורת זנב בונה, הם למעשה אכילים. פירות הניאון הללו נקראים קקטוס או סברסים קוצניים בשל גודלם וצורתם דמויי האגס. סברסים מספקים מיץ טעים בעל טעם דומה לתערובת של אבטיח, פטל ותותים. צבע העור הקוצני של סברס יכול להשתנות מאדום סגול לירוק. מפוזרים בזרעים שחורים, בשרו הנקבובי והרך נע גם הוא בצבע ורוד עמוק ועד צהוב-ירוק. למרות שהפרי שלו מתוק, הוא יכול להיות תפל בטעמו אבל עדיין יש לו ארומה דמוית מלון. סברסים פופולריים בדרום ומרכז אמריקה, מקסיקו, דרום אפריקה ומדינות הים התיכון.

כיצד להשתמש בסברס?

המיץ של הסברס משמש לעתים קרובות להכנת ממתקים או ריבה, לוויניגרט לסלט ולציפוי ציפוי. יתר על כן, זה עובד בצורה מפתיעה בקוקטיילים. הרתחה של סברס עם מעט מיץ לימון ותפוזים יכולה ליצור רוטב לעוגות גבינה וסלטי פירות.

איפה אפשר להשיג סברס?

כמה סופרמרקטים של מזון טבעי, שווקי איכרים רבים ושווקים מקסיקנים נושאים פרי סברסים. עם זאת, אתה יכול למצוא אותו גדל באופן טבעי בים התיכון, קליפורניה, מקסיקו ודרום מערב. אף על פי שלסברסים שניתן לקנות בשוק מסירים ומנקים קוצים זעירים דמויי שיער, אלה שאתה מקבל טרי מהטבע מכוסים בהם. הקפד להתמודד עם הדוקרנים שלו עם כפפות עור כבדות ולשפשף אותם בחוזקה עם מברשת ומים כדי להבטיח שהקוצים מנותקים. כך או כך, סברסים צריכים להיות מטופלים בזהירות עם כפפות רק ליתר ביטחון.

איזה חלק של הסברס הוא אכיל?

רק הפרי שבתוכו של הסברס הקוצני הוא אכיל ולא כדאי לאכול את הקוצים או לקלף.

איך מכינים סברס?

ניתן לחתוך ולהכין סברסים עם השלבים או השיטות הבאות.

  1. פורסים את שני הקצוות של הסברס וזורקים אותם.
  2. יוצרים פרוסה ארוכה אנכית או כלפי מטה על גוף הסברס.
  3. החליקו אצבע דרך הנתח והחזיקו היטב את העור.
  4. מקלפים את העור. מתחילים עם הקליפה הבשרנית והסמיכה שעוטפת את כל הסברס. השליכו את הקליפה המקולפת ולבסוף תישארו עם הסברס עצמו. בשרו מפוזר באינספור זרעי מאכל שחורים קטנים. אתה יכול פשוט לחתוך את הסברס לחתיכות ולאכול אותו, זרעים והכל.
  5. כדי לחלץ את המיץ מפרי הקקטוס, מניחים את הסברסים הקלופים במעבד מזון או בבלנדר ומקציפים עד שהם נוזלים. מניחים את הסברסים המעורבבים במסננת דקה כדי לסנן את המיץ לתוך קערה או קנקן. השליכו את שאר הזרעים והעיסה.


איך לבשל סברס?

רוב המתכונים שמשתמשים בסברס כמרכיב מחייבים אותו לרוב להתבשל עד לעיסה, לסנן אותו לאחר מכן ולבשל אותו שוב להכנת ג'לי, רטבים, סירופ וריבות.

איך אוכלים סברס?

ישנן דרכים רבות לצרוך סברס. אתה יכול לבשל אותו להכנת ג'לי סברסים, צ'אטני או ריבה. המיץ, לאחר בישול וצמצום עם סוכר, יכול לשמש כסירופ לקוקטיילים. רטבים בטעם סברס מושלמים לבשר צלוי מכיוון שהוא מוסיף כל כך הרבה טעם. הטעם הארצי של הסברס נהדר למתכונים מלוחים ומתוקים. הפירות הגולמיים המרוכזים והמסוננים שלו הם מרכיב מפורסם של מרגריטה. משוטי הקקטוס אכילים וניתן לכבוש, לצלות או להקפיץ אותם. סברסים במקסיקו, כמו כל פירות אחרים, נהנים בדרך כלל גולמיים. סברסים קוצניים אדומים הופכים מדי פעם למשקאות אלכוהוליים כמו משקה מותסס קולנצ'ה ומשקאות חריפים צ'יקיטו. מלקוצ'ה, ריבה מתוקה מסברס מבושל, משמשת כממרח ללחם ולטורטיות.

כמה זמן הסברס ישמר טרי?

סברסים צריכים להישמר טריים במגירת התוצרת של המקרר שלך או על השיש למשך שבוע או שבועיים, אבל זה תלוי בבשלותם כאשר קנית אותם. אם הסברס נחתכים, אפשר לאחסן אותם במיכלים אטומים כדי לשמור על טריותם.