פסטה עם שומר ובצל
אם יש לכם נורות שומר, מיץ לימון, צנוברים, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. . עם כפית ציון של 71% המנה הזאת די טובה. מתכונים דומים: שומר עם בצל מקורמל, שומר בקרמל ובצל, ו שומר עם בצל מתוק.
הוראות
Trim נורות שומר, לחתוך חצי לאורכו, ולהסיר ליבות קשות. דק פרוסה חצאי נורת שומר לאורך. לקלף בצל, לחתוך חצי לאורכו, בצל דק לחתוך לאורכו.
מחממים שמן זית במחבת גדולה מעל חום בינוני; מבשלים ומערבבים שומר ובצל עד הבצל הם שקופים, כ 8 דקות.
יוצקים יין לבן, להפוך את החום עד בינוני גבוה, ומבשלים, ערבוב לעתים קרובות, עד היין כמעט התאדה ושומר ובצל מתחילים חום, 8 עד 10 דקות.
מביאים סיר גדול של מים מומלחים קלות לרתיחה; מבשלים את הלינגוויני לרתיחה עד רך אך מוצק לנשיכה, כ 11 דקות; לנקז ולשמור חם. להזמין 1/4 כוס מים פסטה.
מערבבים עגבניות לתוך תערובת שומר ומבשלים עד העגבניות לרכך, על 3 דקות.
מערבבים מיץ לימון וצנוברים לתוך הירקות.
מערבבים לינגוויני לתוך תערובת שומר ומערבבים במי פסטה שמורים. מבשלים פסטה וירקות על חום גבוה, ערבוב עד חם משולב היטב, על 2 דקות.
מגישים בקערה גדולה עם גבינת פרמזן.