פצצת שוקולד קפואה עם רוטב פטל
פצצת שוקולד קפואה עם רוטב פטל לוקח בערך 4 שעות ו-5 דקות מההתחלה ועד הסוף. תמורת 90 סנט למנה, תקבלו תוספת שמגישה 8. מנה אחת מכילה 318 קלוריות, 4 גרם חלבון ו-18 גרם שומן. אדם אחד שמח שהם ניסו את המתכון הזה. אם יש לכם ריבועי שוקולד, חמאה, קצפת ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, תוכלו להכין אותו. זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב אחר דיאטה ללא גלוטן. עם ציון ספונקולרי של 16%, המנה הזו לא כל כך מעולה. נסו שוקולד קפוא יוגורט עם רוטב פטל, קינוח פיסטוק קפוא עם רוטב פטל, ופאי שוקולד-פטל קפוא עבור מתכונים דומים.
הוראות
במחבת גדולה על אש בינונית מוסיפים את הסוכר, המים והפטל. מבשלים עד שהסוכר והפטל רטובים ודמוי משחה, כ-8 דקות. מסננים את התערובת לקערה קטנה כדי להסיר את הגרעינים. מרפדים תבנית קטנה בנייר אפייה. מזלפים מעט מהתערובת, ליצירת דיסקים בגודל אגורה, על תבנית האפייה. מקפיאים עד להתקשות, כשעתיים.
כדי להכין את הפצצה הקפואה, בעזרת כדור גלידה של 3 עד 4 אונקיות, הניחו 8 כדורי גלידה בגודל מלא על מגש צונן. לאחר מכן, מוציאים את דסקיות הפירות מהמקפיא ומתחתית הגלידה מכניסים את דסקית הפירות למרכז הגלידה. המשך בשיטה זו עד לסיום הכל. החזירו אותם למקפיא להתייצב יפה, זה אמור לקחת כשעה.
בסיר קטן מביאים את השמנת והחמאה לרתיחה על אש בינונית. שוברים את השוקולד לחתיכות קטנות, מוסיפים אותם לקערת נירוסטה ויוצקים את תערובת השמנת והחמאה המחוממת. מניחים לעמוד למשך 5 דקות, ואז מקציפים עד שכל החומרים נטמעים היטב. לשמור על חום.
מוציאים את הגלידה מהמקפיא. נועצים מזלג בתחתית הגלידה וטובלים אותה בשוקולד המומס לכיסוי מלא.
מניחים את פצצת השוקולד על רשת קירור עם נייר אפייה מתחת (כדי לתפוס כל שוקולד נוטף). חוזרים על הפעולה עם שאר הגלידה והשוקולד.
מפזרים סוכר צבעוני או ג'ימי ומחזירים למקפיא.
לסיום, חותכים את ריבועי הבראוניז לשניים, אופקית, ויוצרים 8 ריבועים. בעזרת חותכן עוגיות חותכים עיגולים קצת יותר גדולים מפצצת הגלידה. מסדרים את העיגולים על צלחות הגשה ומעל כל אחד מהם פצצת גלידה.