קושימומחה
מוכן ב4 שעות, 5 דק.
מנות8
ציון בריאות1
דיאטותללא גלוטן
סוגי מאכליםתוספות
מגזין

פצצת שוקולד קפואה עם רוטב פטל

פצצת שוקולד קפואה עם רוטב פטל
פצצת שוקולד קפואה עם רוטב פטל לוקח בערך 4 שעות ו-5 דקות מההתחלה ועד הסוף. תמורת 90 סנט למנה, תקבלו תוספת שמגישה 8. מנה אחת מכילה 318 קלוריות, 4 גרם חלבון ו-18 גרם שומן. אדם אחד שמח שהם ניסו את המתכון הזה. אם יש לכם ריבועי שוקולד, חמאה, קצפת ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, תוכלו להכין אותו. זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב אחר דיאטה ללא גלוטן. עם ציון ספונקולרי של 16%, המנה הזו לא כל כך מעולה. נסו שוקולד קפוא יוגורט עם רוטב פטל, קינוח פיסטוק קפוא עם רוטב פטל, ופאי שוקולד-פטל קפוא עבור מתכונים דומים.

הוראות

1
במחבת גדולה על אש בינונית מוסיפים את הסוכר, המים והפטל. מבשלים עד שהסוכר והפטל רטובים ודמוי משחה, כ-8 דקות. מסננים את התערובת לקערה קטנה כדי להסיר את הגרעינים. מרפדים תבנית קטנה בנייר אפייה. מזלפים מעט מהתערובת, ליצירת דיסקים בגודל אגורה, על תבנית האפייה. מקפיאים עד להתקשות, כשעתיים.
מרכיבים שתצטרך
ריבועי בראוניז שוקולדריבועי בראוניז שוקולד
4 ריבועי בראוניז שוקולד (קנייה או תוצרת בית)4 ריבועי בראוניז שוקולד (קנייה או תוצרת בית)
ריבועי שוקולד בראוניז (קנייה בחנות או תוצרת בית)ריבועי שוקולד בראוניז (קנייה בחנות או תוצרת בית)
סוכר צבעוני או ג'ימי, לקישוטסוכר צבעוני או ג'ימי, לקישוט
ציוד שתשתמש בו
סוכר צבעוני או ג'ימי, לקישוטסוכר צבעוני או ג'ימי, לקישוט
טבעות פלפל חריף, פלפלי בננה פרוסים, לקישוט כריךטבעות פלפל חריף, פלפלי בננה פרוסים, לקישוט כריך
עגבנייה פרוסה, אופציונליעגבנייה פרוסה, אופציונלי
כוסות בגודל חטיף כל אחת) פודינג לימוןכוסות בגודל חטיף כל אחת) פודינג לימון
2
כדי להכין את הפצצה הקפואה, בעזרת כדור גלידה של 3 עד 4 אונקיות, הניחו 8 כדורי גלידה בגודל מלא על מגש צונן. לאחר מכן, מוציאים את דסקיות הפירות מהמקפיא ומתחתית הגלידה מכניסים את דסקית הפירות למרכז הגלידה. המשך בשיטה זו עד לסיום הכל. החזירו אותם למקפיא להתייצב יפה, זה אמור לקחת כשעה.
מרכיבים שתצטרך
חטיף ממתקים אחד של Heath (1.4 אונקיות), מרוסקחטיף ממתקים אחד של Heath (1.4 אונקיות), מרוסק
אפרסק או נקטרינה, פרוסיםאפרסק או נקטרינה, פרוסים
ציוד שתשתמש בו
3 כוסות כל שרבט פטל, תפוז וליים3 כוסות כל שרבט פטל, תפוז וליים
3
בסיר קטן מביאים את השמנת והחמאה לרתיחה על אש בינונית. שוברים את השוקולד לחתיכות קטנות, מוסיפים אותם לקערת נירוסטה ויוצקים את תערובת השמנת והחמאה המחוממת. מניחים לעמוד למשך 5 דקות, ואז מקציפים עד שכל החומרים נטמעים היטב. לשמור על חום.
מרכיבים שתצטרך
חטיפי שוקולד חלב ללא אגוזיםחטיפי שוקולד חלב ללא אגוזים
צבעי מאכל וסוכרים צבעוניים, אופציונליצבעי מאכל וסוכרים צבעוניים, אופציונלי
צבעי מאכל וסוכרים צבעוניים, אופציונליצבעי מאכל וסוכרים צבעוניים, אופציונלי
ציוד שתשתמש בו
גריסי פנינה לבניםגריסי פנינה לבנים
עוגיות אוראו קצוצותעוגיות אוראו קצוצות
כוסות בגודל חטיף כל אחת) פודינג לימוןכוסות בגודל חטיף כל אחת) פודינג לימון
4
מוציאים את הגלידה מהמקפיא. נועצים מזלג בתחתית הגלידה וטובלים אותה בשוקולד המומס לכיסוי מלא.
מרכיבים שתצטרך
חטיפי שוקולד חלב ללא אגוזיםחטיפי שוקולד חלב ללא אגוזים
חטיף ממתקים אחד של Heath (1.4 אונקיות), מרוסקחטיף ממתקים אחד של Heath (1.4 אונקיות), מרוסק
מגוון קרקרים או צ'יפס פיתהמגוון קרקרים או צ'יפס פיתה
5
מניחים את פצצת השוקולד על רשת קירור עם נייר אפייה מתחת (כדי לתפוס כל שוקולד נוטף). חוזרים על הפעולה עם שאר הגלידה והשוקולד.
מרכיבים שתצטרך
חטיפי שוקולד חלב ללא אגוזיםחטיפי שוקולד חלב ללא אגוזים
חטיף ממתקים אחד של Heath (1.4 אונקיות), מרוסקחטיף ממתקים אחד של Heath (1.4 אונקיות), מרוסק
ציוד שתשתמש בו
טבעות פלפל חריף, פלפלי בננה פרוסים, לקישוט כריךטבעות פלפל חריף, פלפלי בננה פרוסים, לקישוט כריך
כתום M&m מעט אפייהכתום M&m מעט אפייה
6
מפזרים סוכר צבעוני או ג'ימי ומחזירים למקפיא.
מרכיבים שתצטרך
סוכר לקשטסוכר לקשט
כתום והדבק צבע מאכלכתום והדבק צבע מאכל
7
לסיום, חותכים את ריבועי הבראוניז לשניים, אופקית, ויוצרים 8 ריבועים. בעזרת חותכן עוגיות חותכים עיגולים קצת יותר גדולים מפצצת הגלידה. מסדרים את העיגולים על צלחות הגשה ומעל כל אחד מהם פצצת גלידה.
מרכיבים שתצטרך
חטיף ממתקים אחד של Heath (1.4 אונקיות), מרוסקחטיף ממתקים אחד של Heath (1.4 אונקיות), מרוסק
48 סוכריות בגודל ביס של Skittles48 סוכריות בגודל ביס של Skittles
ציוד שתשתמש בו
צבעי מאכל ג'ל ורודים, ירוקים וכחוליםצבעי מאכל ג'ל ורודים, ירוקים וכחולים
8
מקשטים בקצפת, אם רוצים.
מרכיבים שתצטרך
קליפת תפוז מגוררת נוספת, אופציונליקליפת תפוז מגוררת נוספת, אופציונלי