קושימומחה
מוכן ב4 שעות, 5 דק.
מנות8
ציון בריאות1
דיאטותללא גלוטן
סוגי מאכליםתוספות
מגזין

פצצת שוקולד קפואה עם רוטב פטל

פצצת שוקולד קפואה עם רוטב פטל
פצצת שוקולד קפואה עם רוטב פטל לוקח בערך 4 שעות ו-5 דקות מההתחלה ועד הסוף. תמורת 90 סנט למנה, תקבלו תוספת שמגישה 8. מנה אחת מכילה 318 קלוריות, 4 גרם חלבון ו-18 גרם שומן. אדם אחד שמח שהם ניסו את המתכון הזה. אם יש לכם ריבועי שוקולד, חמאה, קצפת ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, תוכלו להכין אותו. זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב אחר דיאטה ללא גלוטן. עם ציון ספונקולרי של 16%, המנה הזו לא כל כך מעולה. נסו שוקולד קפוא יוגורט עם רוטב פטל, קינוח פיסטוק קפוא עם רוטב פטל, ופאי שוקולד-פטל קפוא עבור מתכונים דומים.

הוראות

1
במחבת גדולה על אש בינונית מוסיפים את הסוכר, המים והפטל. מבשלים עד שהסוכר והפטל רטובים ודמוי משחה, כ-8 דקות. מסננים את התערובת לקערה קטנה כדי להסיר את הגרעינים. מרפדים תבנית קטנה בנייר אפייה. מזלפים מעט מהתערובת, ליצירת דיסקים בגודל אגורה, על תבנית האפייה. מקפיאים עד להתקשות, כשעתיים.
מרכיבים שתצטרך
ריבועי בראוניז שוקולדריבועי בראוניז שוקולד
4 ריבועי בראוניז שוקולד (קנייה או תוצרת בית)4 ריבועי בראוניז שוקולד (קנייה או תוצרת בית)
ריבועי שוקולד בראוניז (קנייה בחנות או תוצרת בית)ריבועי שוקולד בראוניז (קנייה בחנות או תוצרת בית)
סוכר צבעוני או ג'ימי, לקישוטסוכר צבעוני או ג'ימי, לקישוט
ציוד שתשתמש בו
סוכר צבעוני או ג'ימי, לקישוטסוכר צבעוני או ג'ימי, לקישוט
קורט פתיתי פלפל אדוםקורט פתיתי פלפל אדום
1 1/2 כוסות בצל קצוץ (2 בצלים)1 1/2 כוסות בצל קצוץ (2 בצלים)
הסוכריות של Peachie-oהסוכריות של Peachie-o
2
כדי להכין את הפצצה הקפואה, בעזרת כדור גלידה של 3 עד 4 אונקיות, הניחו 8 כדורי גלידה בגודל מלא על מגש צונן. לאחר מכן, מוציאים את דסקיות הפירות מהמקפיא ומתחתית הגלידה מכניסים את דסקית הפירות למרכז הגלידה. המשך בשיטה זו עד לסיום הכל. החזירו אותם למקפיא להתייצב יפה, זה אמור לקחת כשעה.
מרכיבים שתצטרך
גלידת מקל מנטה, מרוככתגלידת מקל מנטה, מרוככת
1 כף חמאה ללא מלח, מומסת, בתוספת 2 כפות לא מומסות1 כף חמאה ללא מלח, מומסת, בתוספת 2 כפות לא מומסות
ציוד שתשתמש בו
3 כוסות כל שרבט פטל, תפוז וליים3 כוסות כל שרבט פטל, תפוז וליים
3
בסיר קטן מביאים את השמנת והחמאה לרתיחה על אש בינונית. שוברים את השוקולד לחתיכות קטנות, מוסיפים אותם לקערת נירוסטה ויוצקים את תערובת השמנת והחמאה המחוממת. מניחים לעמוד למשך 5 דקות, ואז מקציפים עד שכל החומרים נטמעים היטב. לשמור על חום.
מרכיבים שתצטרך
2 ליטר גלידת מקל מנטה, מרוככת2 ליטר גלידת מקל מנטה, מרוככת
1 לימון, קליפה ו-4 טוויסטים לימון1 לימון, קליפה ו-4 טוויסטים לימון
עגבניות שמש לאעגבניות שמש לא
ציוד שתשתמש בו
אגוזי פקאן מזוגגים קצוצים, לא חובהאגוזי פקאן מזוגגים קצוצים, לא חובה
חבילה אחת (3.3 אונקיות) אינסטנט תערובת פודינג שוקולד לבןחבילה אחת (3.3 אונקיות) אינסטנט תערובת פודינג שוקולד לבן
הסוכריות של Peachie-oהסוכריות של Peachie-o
4
מוציאים את הגלידה מהמקפיא. נועצים מזלג בתחתית הגלידה וטובלים אותה בשוקולד המומס לכיסוי מלא.
מרכיבים שתצטרך
2 ליטר גלידת מקל מנטה, מרוככת2 ליטר גלידת מקל מנטה, מרוככת
גלידת מקל מנטה, מרוככתגלידת מקל מנטה, מרוככת
רצועת קליפת לימוןרצועת קליפת לימון
5
מניחים את פצצת השוקולד על רשת קירור עם נייר אפייה מתחת (כדי לתפוס כל שוקולד נוטף). חוזרים על הפעולה עם שאר הגלידה והשוקולד.
מרכיבים שתצטרך
2 ליטר גלידת מקל מנטה, מרוככת2 ליטר גלידת מקל מנטה, מרוככת
גלידת מקל מנטה, מרוככתגלידת מקל מנטה, מרוככת
ציוד שתשתמש בו
קורט פתיתי פלפל אדוםקורט פתיתי פלפל אדום
כתום M&m מעט אפייהכתום M&m מעט אפייה
6
מפזרים סוכר צבעוני או ג'ימי ומחזירים למקפיא.
מרכיבים שתצטרך
סוכר לקשטסוכר לקשט
כתום והדבק צבע מאכלכתום והדבק צבע מאכל
7
לסיום, חותכים את ריבועי הבראוניז לשניים, אופקית, ויוצרים 8 ריבועים. בעזרת חותכן עוגיות חותכים עיגולים קצת יותר גדולים מפצצת הגלידה. מסדרים את העיגולים על צלחות הגשה ומעל כל אחד מהם פצצת גלידה.
מרכיבים שתצטרך
גלידת מקל מנטה, מרוככתגלידת מקל מנטה, מרוככת
1 כוס שימורים של Smucker's® Strawberry, או כל שימורים של Smucker's®, ריבה או ג'לי1 כוס שימורים של Smucker's® Strawberry, או כל שימורים של Smucker's®, ריבה או ג'לי
ציוד שתשתמש בו
סוכריות בטעם אבטיחסוכריות בטעם אבטיח
8
מקשטים בקצפת, אם רוצים.
מרכיבים שתצטרך
רול-אפ פירות (מומלץ: פרי לפי כף הרגל)רול-אפ פירות (מומלץ: פרי לפי כף הרגל)