מחממים את שמן הזית בסיר גדול על אש גבוהה. מערבבים את הבצל, סלרי, פלפל ירוק, גזר, שום, פטריות, פתיתי פלפל אדום, כמון, אבקת צ ' ילי, בזיליקום, מלח ופלפל. מבשלים ומערבבים עד שהירקות מתחילים להתרכך, כ -2 דקות. מערבבים את מיץ העגבניות, חיטה בולגורית, עגבניות קצוצות, שעועית, רוטב פלפל חריף, מיץ לימון, רסק עגבניות, רוטב ווסטרשייר, יין אדום ופלפלי צ ' ילה ירוקים. מביאים לרתיחה, ערבוב לעתים קרובות. להפחית את החום בינוני נמוך, ומבשלים, חשוף, 20 דקות לפני ההגשה.