צ'יקפיאה-תבשיל ארטישוק עם רוויל
זה יכול להיות מהנה בכל עת, אבל זה טוב במיוחד עבור סתיו. אם יש לך חומוס, חוטי זעפרן, מלח, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. נסו Moosewood חומוס ו תבשיל לב ארטישוק, תבשיל דגים קיץ עם רוויל, ו חומוס וארטישוק מסאלה (מתכונים דומים).
הוראות
הסר שורשים, עלים חיצוניים, וצמרות כרישה, עוזב 1 1/2 עד 2 סנטימטרים של עלים כהים. כרישה פרוסה חצי לאורכו; לשטוף עם מים קרים.
הסר עלים כהים; קוצצים עלים כהים כדי למדוד 1 1/2 כוסות; להפריש. קוצצים הנורה מסתיימת למדוד 2 כוסות; להפריש.
הסר גבעולים מן הנורה שומר. קוצצים את הגבעולים למדוד 1 1/2 כוסות; להפריש. קוצצים הנורה למדוד 2 כוסות; להפריש.
מערבבים עלי כרישה כהים קצוצים, גבעולי שומר קצוצים, 5 כוסות מים, יין וזרעי שומר בתנור הולנדי גדול; מביאים לרתיחה. להפחית חום; מבשלים 25 דקות. מסננים תערובת כרישה דרך מסננת מעל קערה, הזמנת מלאי; להשליך מוצקים.
בעוד תערובת הירקות מבשלים, לשלב 8 כוסות מים ומיץ לימון. עבודה עם 1 ארטישוק בכל פעם, לחתוך גזע עד בתוך 1 אינץ ' של בסיס; קליפת גזע.
הסר עלים תחתונים ועלים חיצוניים קשים, עוזב לב רך ותחתית.
חותכים ארטישוק במחצית לאורכו.
הסר גדילן מטושטש מלמטה עם כף.
חותכים ארטישוק לאורך לרבעים; מקום במי לימון. חזור על הליך עם ארטישוקים הנותרים.
מסננים ארטישוק; להשליך מי לימון.
מחממים שמן במחבת על חום בינוני.
מוסיפים נורות כרישה קצוצות, מלח ופלפל; מטגנים 5 דקות.
להוסיף שום; לטגן 2 דקות. מערבבים בנורת שומר קצוצה, מגורי ארטישוק, מניות שמורות, תפוחי אדמה, חומוס, עגבניות וזעפרן; מביאים לרתיחה. מכסים, מפחיתים חום, ומבשלים 35 דקות או עד שהירקות רכים.