צדפות ברוטב קארי ירוק
אם יש לכם רוטב דגים, משחת קארי, עלי ליים קפיר, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. כדי להשתמש ב הסוכר החום אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,עוגות קילו סוכר חום עם זיגוג חמאה חום כקינוח. הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. מתכון זה אופייני למטבח ההודי. זוהי אפשרות טובה אם אתה מחפש תפריט ללא גלוטן חלב חינם, נסו לינגוויני עם שרימפס וצדפות ברוטב קארי ירוק תאילנדי, לינגוויני עם צדפות ושרימפס ברוטב קארי ירוק תאילנדי, ו הודו בקארי ירוק תאילנדי וקציץ בשר קישואים ברוטב קארי ירוק חלב קוקוס (מתכונים דומים).
הוראות
מוסיפים את הצדפות ואת החום בצד אחד, כך שהצד השני נשאר לא מבושל.
הסר את הצדפות ולהניח בצד.
כדי ליצור את הרוטב: לפתוח את פחית חלב קוקוס לרחף את השכבה העליונה של שמנת עבה, על 4 כפות שווה. מערבבים את החלב שנותר כדי לצייד מחדש את קרם הקוקוס.
יוצקים את השמן למחבת גדולה ולא דביקה ומניחים על אש בינונית. כאשר השמן חם אבל לא מעשן, מוסיפים את קרם הקוקוס ואת הדבק קארי הירוק. מערבבים את הדבק סביב עד שהוא השחי קלות ואת השמן נפרד קוקוס בשמנת. הרגע פיצחת את הקוקוס.
מוסיפים את הנוזלים: חלב הקוקוס וכ-1/2 כוס מים כדי לדלל אותו. ניתן להוסיף פחות או יותר מים, בהתאם להעדפתך לגבי העקביות.
מוסיפים את המלח, רוטב דגים וסוכר. מערבבים ומביאים לרתיחה.
מכסים את הסיר ומבשלים עוד 5 דקות בערך על אש נמוכה. כל זה עשוי להיעשות מראש ונשמר מכוסה במשך 2 עד 3 שעות.
מוסיפים את הצדפות למרק הקארי. מבשלים בקצרה, כ -10 עד 20 שניות, עד שהצדפות רק מבושלות דרך. דק קוצצים את הכפיר או עלי בזיליקום, ומוסיפים לסיר.