צדפות זעפרן עם כרישה
גשו לסופר וקנו מים, כרישה, חמאה ועוד מספר מצרכים לעשות היום. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. החלטנו את המתכון הזה ראוי לציון כפוי של 22%. נסו צדפות אפויות עם בייקון וכרישה, צדפות מוקרמות כרישה על טוסט, ו צדפות מטוגנות עם איולי זעפרן (מתכונים דומים).
הוראות
בסיר גדול, לשלב 1/2 כוס היין עם המים ולהביא לרתיחה מעל חום גבוה. באמצעות מלקחיים, מוסיפים את הצדפות לסיר בשכבה אחת, מכסים ואדים עד שהם מתחילים לפתוח, כ 3 דקות. באמצעות מלקחיים, להעביר את הצדפות לצלחת כפי שהם פותחים. שמור את נוזל הבישול; אתה צריך בערך 1/2 כוס.
הסירו את הצדפות מהקונכיות שלהם, הכניסו אותן לקערה וכסו במגבת נייר לחה. שמור 12 פגזים קעורה.
ממיסים 1 כף החמאה בסיר בינוני.
מוסיפים את הכרישה, מתפוררים בזעפרן ומערבבים. מבשלים על אש נמוכה עד הכרישה לרכך, על 8 דקות. מוסיפים לאט את נוזל הצדפה השמורה, עוצרים לפני שאתם מגיעים לחצץ בתחתית, ומבשלים על חום מתון עד שהנוזל כמעט התאדה, כ -3 דקות.
מוסיפים את השמנת הכבדה ואת 2 כפות הנותרים של יין לבן ומבשלים עד הרוטב מעובה, כ 3 דקות. מתבלים במלח ופלפל.
מחממים את המטגן. מסדרים את 12 קונכיות הצדפה על תבנית אפייה מעוטרת או בתבנית אפייה רדודה. בעזרת מזלג, מחלקים את הכרישה המרוסקת בין הפגזים. הגדר צדפה על הכרישה בכל פגז ומערבבים כל מיצי צדפות שנצברו לתוך הרוטב.
ממיסים את שאר 1 כף החמאה.
לטאטא את חלמון הביצה ואת החמאה נמסה לתוך רוטב שמנת וכפית את הרוטב על הצדפות. מטאטאים קרוב ככל האפשר לחום למשך כ-45 שניות, רק עד שהרוטב מבעבע והצדפות מזוגגות קלות.
הפוך קדימה: המתכון יכול להיות מוכן דרך שלב 3 עד שעה קדימה; תן לעמוד בטמפרטורת החדר.